Administruojamus daugiabučius remontuoti be gyventojų sutikimo pradėjęs administratorius Kauno rajone gavo skaudžią pamoką

Vieną rytą, vieno Kauno rajono daugiabučio gyventojai atsikėlė nuo statybinių darbų triukšmo. Pasirodo, be jų žinios laiptinėse buvo pradėti apšvietimo įrengimo darbai. Šį Bubių kaimo daugiabutį, kaip ir daugelį kitų Kauno rajone administruoja UAB „Komunalinių paslaugų centras”(toliau KPC)

KPC iniciatyva, savavališkai „tvarkyti“ administruojamą namą, gyventojus labai nustebino . Apšvietimas daugiabučio namo laiptinėse, įrenginėjamas be gyventojų sutikimo, pasitarimų, be jokių samatų, susirinkimo ir kitų teisinių procedūrų. Komunalinių paslaugų centro atstovai į užklausas rado paprastą pasiteisinimą, kad darbai atliekami, nes prašė gyvenvietės seniūnas. „Įdomu ar seniūnas mokės už šią paslaugas?„-juokauja daugiabučio gyventojai. KPC atstovas pridūrė, kad tokie yra reikalavimai, policija nematys kur eiti ir t.t. Pats KPC vadovas apie pradėtus ir vykdomus darbus apskritai nieko nežino, nes pastarasis antra savaitė kaip atostogauja, o gyventojams susisiekus su juo dar reiškia nepasitenkinimą iš kur gautas telefono numeris, kam apskritai jam skambinama.

Daugiabučio namo aktyvas nusprendė, į KPC raštu išsiųsti užklausą kas čia vyksta ir kokiu pagrindu atliekami darbai, už kuriuos neaišku kokia bus priskaičiuota suma. Atsakymo kol kas nesulaukta, nors jau praėjo nemažai laiko. Toks klausimas daugiabutį administruojančiai bendrovei greičiausiai per sudėtingas, nes darbai pradėti be gyventojų pritarimo.

Istorijai iškilus į viešumą, darbai buvo laikinai sustabdyti, administratoriaus atstovai pradėjo derybas su gyventojais, įtikinėjo juos įsirengti bent dalį nuo judesio įsijungiančių šviestuvų. Kai kuriems šviestuvų įrengimams žmonės vis dėl to pritarė, todėl šis netikėtas konfliktas Komunalinių paslaugų centrui baigėsi gerai, tačiau bendrovė greičiausiai gavo gerą pamoką, kad norėdama atlikti bet kokius darbus jų administruojamame daugiabutyje pradžioje reikia pasitarti su jame gyvenančiais gyventojais.

meslaisvi.lt