Nematomi „Šeimų gynimo maršo” koordinatoriai- generolas Česlovas Jezerskas?

Č.Jezerskas kairėje

Kol kas šis asmuo viešai nepristatomas kaip aktyvus „Šeimos gynimo maršo” organizatorius. Informacija apie tai atsitiktinai nutekėjo portalui meslaisvi.lt iš marše dalyvavusių atsargos karininkų ir puskarininkių. Juos atvykti į rengį agitavo būtent generolas. Česlovas Jezerskas ne tik kariškis, yra save išbandęs ir politikoje. 2008 m. „Tvarkos ir teisingumo”  partijos sąraše kandidatavo į LR Seimą 2009m. buvo vienas iš pretendentų tapti partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatu į LR Prezidentus, tačiau tokios galimybės atsisakė, vėliau pareiškė ketinąs kurti savo partiją. Nuo to laiko praėjo dešimt metų ir štai Č.Jezerskas kaip ir R.Paksas , buvęs „Tvarka ir teisingumas” partijos pirmininkas aktyviai dalyvavo „Maršo” palaikyme. R.Paksas maršo dalyvius pasitiko Kaune, skraidydamas trijų lėktuvų ekipoje virš pravažiuojančių renginio dalyvių. Jau nebeegzistuojančios partijos „Tvarka ir teisingumas” buvusių žinomų narių galima buvo pamatyti ir maršo organizatorių turo po Lietuvą susitikimų vietose įvairiuose miestuose. Štai Pagėgiuose turo dalyvius pasitiko buvęs Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis.Į Seimą politikas buvo išrinktas taip pat partijos „Tvarka ir Teisingumas” sąraše.

Maršo turo matu susitikimas Pagėgiuose
Dešinėje buvęs „Tvarka ir Teisingumas” narys, buvęs Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis

Kita įdomi detalė, kad maršą aktyviai nušviečia Lietuvoje veikianti masinė žiniasklaida. Ir visai nesvarbu, kad pastarosios pranešimuose labai daug kritikos maršo renginiui, tačiau net ir bloga reklama, yra reklama, o kitaip sakant yra kuriamas žinomumas.

Grįžkime prie Česlovo Jezersko ir dar vieno „kariškio” .Pirmojo Lietuvos krašto apsaugos ministro Audriaus Butkevičiaus. Jis pačių maršo organizatorių paviešintame pasitarimo maršui video įraše patarinėja organizatoriams kaip viskas turėtų vykti, kas turėtų kalbėti ir t.t.

Č Jezerskas kairėje, A.Butkevičius dešinėje

Artimiausiu metu galėsime pamatyti, ar prieš dešimt metų generolo Česlovo Jezersko pažadas įkurti politinę partiją išsipildys, juk jis ne iš kelmo spirtas.
1996 m. baigė Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo karo akademiją. Visi ženklai rodo, kad partija iš Šeimos gynimo maršo tikrai gims, tik klausimas, ar tai bus naudinga Lietuvos gyventojams ir kaip tos partijos formavime dalyvaus dabartinis Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda.

meslaisvi.lt