Liberalo V.Pranckiečio patarėja, „valstietė” prašo spaudos neiškraipyti Seimo nario nuomonės(video)

Sausio 19 d. Kauno rajono savivaldybėje vyko neeilinis Tarybos posėdis, kuris buvo sušauktas dėl verslininkų planų greta kurortinės Kulautuvos įrengti smėlio-žvyro karjerą. Tačiau šis posėdis galėjo ir neįvykti. 15 min duomenimis, prieš pat posėdį į Kauno rajono savivaldybės administraciją kreipėsi Seimo narys Viktoras Pranckietis: „Nuogąstaudamas kad rajono taryba nepriimtų teigiamo sprendimo karjero įrengimo klausimu ir reaguodamas į gyventojų nerimą ir pats nepritardamas tokiai planuojamai veiklai, kreipiausi į aplinkos ministrą, Seimo Aplinkos apsaugos komitetą, Kultūros paveldo departamentą dėl jų nuomonės apie galimybę vykdyti smėlio ir žvyro karjero veiklą. Apie savo kreipimąsi informavau Kauno rajono merą ir pasiūliau Kauno rajono tarybai sulaukti atsakymų prieš priimant sprendimą“, – 15min teigė V.Pranckietis.

Toje pačioje 15 min publikacijoje pateikiama versija, verčianti suabejoti Seimo nario V.Pranckiečio nuoširdumu. Keliamas klausimas, ar Seimo narys atstovauja bendruomenes, ar tai gudrus jo ir verslininkų žingsnis, norint sugriauti teisinę procedūrą stabdant karjero planuotojų tikslus. Atsižvelgdama į viešai pasirodžiusią informaciją, Kauno rajono savivaldybės Tarybos narė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnė Taryboje, Seimo nario, V. Pranckiečio patarėja Juratė Truncienė neeilinio Tarybos posėdžio metu kreipėsi ir į žiniasklaidos atstovus:

” Aš kaip Seimo nario V.Pranckiečio patarėja, noriu savo ir Seimo nario vardu atsakingai pareikšti, kad mūsų nuomonė yra nepritarimas smėlio žvyro karjero planuojamai veiklai Nemuno pakrantėje. Prašyčiau spaudos ir norinčių kenkti neiškraipyti Seimo nario nuomonės, neskleisti neteisingos informacijos ir neklaidinti visuomenės.Aš kaip Tarybos narė pareiškiu, kad palaikau visuomenės nuomonę ir pritariu savivaldybės teikiamam sprendimui ir tikiu, kad balsuodami dar kartą įrodysime, kad esame vieningi priimant Kauno rajono visuomenei svarbius sprendimus”

Priminsime, kad Seimo narys Viktoras Pranckietis naujuose Seimo rinkimuose dalyvavo Lietuvos Respublikos Liberalų sąjūdžio sąraše.

Visą Tarybos narės Jūratės Truncienės kalbą žiūrėkite žemiau: