Aktyvistai kreipėsi į policiją dėl galimo Laisvės partijos neteisėto įregistravimo Seimo rinkimuose

Spalio 13 d. socialinio tinklo paskyroje aktyvistai išplatino pranešimą apie galimą”Laisvės partijos” neteisėtą užsiregistravimą rinkimuose. Vilnietė Nendrė Černiauskienė teigia, kad Laisvės partijos pareiškinius dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai pateikė asmuo, neturėjęs šios partijos įgaliojimo tai padaryti. Pastebėję šį trūkumą Laisvės partijos atstovai suskubo klaidą ištaisyti ir įgaliojimą VRK pateikė vėliau, tačiau nespėjo per rinkimų įstatyme numatytą laiką.
Seimo rinkimų įstatymo 38 str. 4 dalyje nurodyta, kad po 17 val. priduoti dokumentai [paskutinę jų teikimo dieną] negali būti pripažinti pareiškiniais dokumentais. Pasak N.Černiauskienės įgaliojimas buvo pateiktas paskutinę dokumentų pridavimo dieną apie 20.30 Šiuo argumentu ir remiasi aktyvistai, pranešę apie tai policijai, kuri pradėjo tyrimą. Moteris taip pat įvardina tai mačiusius liudininkus, tai Centro partija-Tautininkai pirminkas Naglis Puteikis ir šios partijos narys Sakalas Gorodeckis. Pasak N.Černiauskienės apie pavėluotą įgaliojimo pateikimą patvirtino ir VRK darbuotoja

Jeigu pasitvirtintų įtarimai Laisvės partiją būtų pašalinta iš rinkimų. Jos pirmame ture gauti balsai pasiskirstytų proporcingai kitoms partijoms.

meslaisvi.lt