Pranešė apie Kultūros Sąjūdžio kūrimą

Utenos kultūros centro direktorius Erikas Druskinas

Atrodo, kad kultūros bendruomenės kantrybė trūko. Utenos kultūros centro direktorius Erikas Druskinas savo socialinio tinklo paskyroje kreipėsi į visuomenę. Paskelbtame video įraše E.Druskinas kritikuoja vyriausybės sprendimus – draudimus priimtus dėl koronaviruso Lietuvoje. „Labai liūdna, kad sveikatos apsaugos ministerija kultūrininkus akcentuoja kaip atpirkimo ožį, formuoja neigiamą įvaizdį apie renginius, teatrus, koncertines įstaigas, meluoja, iškraipo faktus.Vyriausybė elgiasi netinkamai”-kultūringai kalbėjo E.Druskinas. Kultūros centro direktorius paaiškino vieną nelogišką vyriausybės priimtą draudimą, kuriuo numatyta įvairių
renginių, varžybų metų laikytis vieno metro atstumo ir dėl to žiūrovus siūloma sodinti kas antroje vietoje.”Stebėjau vienas varžybas, kuriose žiūrovai buvo susodinti kas antroje kėdėje, o vienos kėdės plotis yra apie 45 cm, todėl tokios rekomendacijos yra niekinės, žiūrovai tada turėtų sėdėti kas trečioje ar ketvirtoje vietoje ir kas trečioje eilėje”- sakė E.Druskinas. Pasak kultūrininko dėl tokių taisyklių 600 vietų turinčios salės galės aptarnauti vos penkiasdešimt žiūrovų.”Dėl tokių sprendimų visi rudeniniai renginiai turės būti atšaukti, prasidėjo nevaldomas skambučių procesas, atlikėjai nebežino ką daryti, prodiuseriai nežino ką daryti, ką pasakyti žiūrovams. Praktiškai turės būti uždaryti teatrai, imituojant pagalbą kultūrai, o kultūros ministras tokiu metu atostogauja”-toliau kalbėjo Utenos kultūros centro direktorius. Kreipimosi pabaigoje E.Druskinas pakvietė visus kultūros žmones, atlikėjus, menininkus sekti medikų pavyzdžiu ir burtis į Kultūros Sąjūdį.

Pasidalinkime vardan kultūros. Mes privalome būti vieningi, kad kultūros srities žmonės išliktų šalia ponų ministrų, jų komandų kvailumo ir neprofesionalumo. Gitanas Nausėda, Aurelijus Veryga, #MindaugasKvietauskas, #ViktorasPranckietis, #RamūnasKarbauskis, #SauliusSkvernelis, #ministras, #seimas, #Kultūros, #centras, #teatras.

Posted by Erikas Druskinas on 2020 m. rugpjūčio 21 d., penktadienis