Kėdainių Maxima liko ant ledo, atšaukus žinią apie užterštą vandenį parduotuvėje sumažėjo jo prekyba

Balandžio 21d. Kėdainius , o vėliau ir visą Lietuvą apskriejo nerami žinia, agurkų šventės miesto geriamajame vandenyje buvo nustatytas didesnis nei leistinas vandenyje gyvsidabrio kiekis.
Gyventojai skubiai buvo raginami apsirūpinti geriamuoju vandeniu. Taip sutapo, kad vienas didžiausių Lietuvoje prekybos centrų, Maxima, kaip tik apsirūpino dideliu kiekiu geriamojo vandens. Kėdainiečiai masiškai užplūdo šią prekyvietę ir dideliais kiekiais, penkių litrų taroje pirkosi geriamąjį vandenį

Tačiau Maxima džiaugėsi ne ilgai, jau kitą dieną informacija apie rastas per dideles gyvsidabrio kiekio normas vandenyje buvo paneigta. Buvo gauti tyrimų atsakymai iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos laboratorijos. Jie parodė , kad Kėdainių geriamojo vandens tyrimų rezultatai yra geri – vanduo saugaus, jį drąsiai galima gerti – gyvsidabris vandenyje neviršija leistinų normų. Vanduo neužterštas ir jokiais kitais cheminiais elementais.

Su lyg šia žinia sumažėjo ir perkamo geriamojo vandens kiekiai prekybos centre Maxima. Šio produkto prekeiviai pasirūpino pakankamai daug, prekybos salėje sukrauto vandens kiekiai labai jau išsiskyrė iš kitų centre esančių prekių kiekių.

meslaisvi.lt