Kazlų Rūdos meras: Kauno rajoną pasiimame mes

Neseniai pasklidusios kalbos apie Kauno rajono dalies prijungimą prie Kauno miesto savivaldybės kelia aistras socialiniuose tinkluose. Į jas įsitraukia ir kitų rajonų savivaldybių politikai. Štai Kazlų Rūdos savivaldybės meras Mantas Varaška savo facebook paskyroje nusprendė papokštauti taip. Jis išplatino pranešimą ir nepasirašytą Kazlų Rūdos Tarybos sprendimą apie Kauno rajono dalies teritorijų prijungimą prie Kazlų Rūdos savivaldybės. Išplatintame pranešime Kazlų Rūdos meras kreipiasi į Kauno rajono merą:

Tai va, Valerijus Makūnas. Kaip sakoma „bėda viena nevaikšto”. Nusprendė ir Kazlų Rūda prisijungti tą Jūsų Kauno rajoną. Vytautas kadais Lietuvą iki Juodjūrio praplėtė, o mes su Marius Žitkus kazlųrūdiečius iki Nemuno lygumų atvesim. Kiek galim tarp miškų spaustis ir erkes šert.

Konkrečiai kalbant, galit viešai čia susipažint su priimtu sprendimu. Mes ne Kaunas, ne Matijošaitis. Ilgai nesicackinsim. Jokios Vyriausybės neklausim. Turit 3 dienas padėt mandatus, surašyt pirkimų įgaliojimus, perduot bankų sąskaitas, dokumentus. Raktus. Seniūnus priduot. Ir viskas bus gerai.

O jei ne, lapkričio 20 laukit svetelių. Tada Kazlų Rūdoje darysim alia Kariuomenės dieną. Neva tai sporto šventę. Bet iš tiesų tai tik priedanga. Tik apšilimui. Po apdovanojimų prisijungs visas NATO poligonas. 250 kovinių vienetų pajudės Mastaičių, Garliavos kryptimi. Nušluosim be pasipriešinimo iki pat Aleksoto tilto. Ir klausimas ar ties nuokalne sustosim. Iš paskos pajudės miškų urėdijos technika. Tik dar svarstom ar griovimo darbams ar humanitarinei pagalbai. Išaušus paleisim mūsų propagandistų senjorų autobusiukus. Įtikinsim likusius gyvuosius kaip bus gera prie naujos valdžios.

Jei ką, turim slaptą sutarimą su Šakiais (Edgaras Pilypaitis). Gausios ir piktos Zanavykų ūkininkų pajėgos atplėš Ringaudus, Žemkę, užblokuos išvažiavimus. Kol nepasirašysit popierių ir neiškelsit baltos vėliavos.

Valerijus Makūnas, manau supratot, kad nejuokaujam. Pirmadienį laukiu skambučio…”- socialiniame tinkle rašo M.Varaška

Lieka neaišku, ką tokiu savo poelgiu bandė pašiepti M.Varaška, Kauno miesto merą Visvoldą Matjošaitį ar Kauno rajono merą Valerijų Makūną.

meslaisvi.lt