Susisiekimo ministerijoje su savo augintiniais pramogaujantys darbuotojai gauna tą patį atlyginimą kaip ir neatsivedusieji keturkojo.

Neseniai Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija išplatino pranešimą, kad ministerijos darbuotojai į ministeriją vedasi savo augintinius, džiaugiasi ir rūpinasi būdami su jais kartu darbe. Susisiekimo ministerijos atstovai tuo metu skelbė, kad augintiniais ministerijos patalpose džiaugiasi ir neturintys jokių gyvūno savo namuose darbuotojai.

Po tokio susisiekimo ministerijos pranešimo, meslaisvi redakcija nusprendė pasiteirauti šio valstybės institucijos atstovų, kaip yra reglamentuojama jų įnstitucijoje tokia augintinių atsivedimo į darbo vietą tvarka ir ar turi įtakos atlyginimų dydžiams ministerijos darbuotojų pramogavimas su savo augintiniais darbo vietoje
Susisiekimo ministerijos darbuotojas Andrius Šniuolis savo rašte atsakė:

„Taisyklėse numatyta, kad į darbo vietą galima atsivesti augintinį tik tokiu atveju, jeigu tai netrukdo ir nekelia pavojaus kolegoms ir kitiems asmenims, gyvūnas yra socializuotas, nekenkia darbo vietos švarai ir tvarkai, taip pat būtina atsiklausti kolegų, jei darbuotojas dirba ne vienas savo darbo vietoje. Taisyklės nedetalizuoja kokios rūšies augintinius galima atsivesti į darbo vietą. Susisiekimo ministerijoje nėra kontroliuojama, ar visi darbuotojų augintiniai yra paskiepyti ir, ar nekelia grėsmės sveikatai kitiems ministerijos darbuotojams.

Susisiekimo ministerija nemato poreikio kontroliuoti, kiek
laiko darbuotojas darbo vietoje skiria laiko savo augintiniui, o kiek laiko pavestoms užduotims vykdyti ir mokėti mažesnį, nei pagal Lietuvos Respublikos teisės aktus darbuotojui priklausantį atlyginimą.

Ministerijos nuomone augintinio atsivedimas į darbo vietą Susisiekimo ministerijoje yra viena iš Susisiekimo ministerijos motyvavimo programos priemonių, padedančių kurti patrauklias darbo sąlygas darbuotojams.

meslaisvi.lt