Iš Nemuno ištraukto kontrabandininko žūtis- nuskendo ar buvo nužudytas?

Meslaisvi portalą pasiekė informaciją apie Birželio mėnesį Lietuvos pasieniečių vykdytos kontrabandininkų sulaikymo operacijos metu nuskendusį vyrą. Birželio 12d. žiniasklaida pranešė, kad pasienio pareigūnai bandė sulaikyti du nuo jų Nemuno upe sprukusius kontrabandininkus , vieną asmenį pavyko sulaikyti, o kitas iššoko iš motorinės valties ir galimai nuskendo.Tuo metu Lietuvos spaudoje pasirodė žinučių, keliančių klausimą, ar sprukęs bėglys tikrai nuskendo. 15min. tuomet rašė, kad užsieniečiui šokus į vandenį, bėglio draugas esą šaukė, kad jis nemoka plaukti. Kaip tuomet bėglys tikėjosi pasprukti ir ar pareigūnai bandė jį išgelbėti, belieka tik spėlioti. Ir štai šias spėliones sustiprina iš meslaisvi šaltinių gauta informacija.

Jau dabar aišku, kad sprukę kontrabandininkai buvo Rusijos piliečiai.Pranešime meslaisvi redakcijai rašoma, kad per vykusį kontrabandininkų suėmimą, vienas iš dviejų rusų bandė pasprukti ir šoko į vandeni, o pasienio kateris tiesiog galimai perplaukė per jį, sužalojo galvą ir visą bėglio kūną varomuoju katerio sraigtu. Tikėtina, kad būtent dėl patirtų sužalojimu jis neteko sąmonės ir nuskendo, ne dėl to, kad nemokėjo plaukti kaip teigiama pradinėje versijoje.
Šaltiniai nurodo, kad bėglius persekioję pasieniečiai suprato, jog situacija gali turėti neigiamų pasekmių, neskubėjo ieškoti žuvusiojo kūno nors buvo visiškai greta. Skenduolis buvo aptiktas tik po trijų dienų.
Kai kūnas buvo rastas, į Lietuvą nedelsiant atvyko velionio motina. Tačiau argumentuodami ikiteisminio tyrimo interesais pareigūnai kūno jai iš karto negražino. Rusė savo žuvusį sūnų atgavo tik praėjus penkioms dienoms po kūno aptikimo. Informacijos šaltinio nuomone , palaikų grąžinimo vilkinimas galėjo būti dėl to, kad būtų sunkiau nustatyti, tikrąsias kontrabandininko žuvimo aplinkybes, t.y., dėl pasieniečių netinkamų veiksmu ir aplaidumo.
Gavusi tokią informaciją, meslaisvi redakciją nusprendė kreiptis į Klaipėdos prokuratūrą, kad pastaroji paaiškintų, kokioje stadijoje yra šis tyrimas.

meslaisvi.lt