D.Jančaras: kai kalbu apie mafiją, galvoju apie panašius dalykus, kuriuos aprašau

Algimantas Križinauskas(kairėja) ir Andrius Romanovskis (dešinėje)

dviejų draudikų asociacijų vadovai

Kai kalbu apie mafiją , galvoju apie panašius dalykus, kuriuos aprašysiu žemiau. Jau kalbėjau, kad Lietuvoje yra tokia asociacija, Lietuvos Respublikos transporto priemonių draudikų biuras.Šiame biure dirba 35 darbuotojai. Rekvizitai.lt svetainės duomenimis 2019 metais birželio mėnesį šio biuro darbuotojų vidutinis atlyginimas buvo 4 498,13 € . Šiam biurui vadovauja toks Algimantas Križinauskas.Jis 1996 m. buvo paskirtas septintosios nuo nepriklausomybės atkūrimo Vyriausybės finansų ministru. 2001-06-14 atsiranda civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įstatymas ,kuriame didelę dalį užima ir draudikų biuro teisės ir pareigos. Apie tai rašiau kitame rašinyje. Būtent tam draudikų biurui, kurio darbuotojai per mėnesį uždirba po daugiau nei keturis tūkstančius eurų nuo 2001 metų pradeda vadovauti tas pats Algimantas Križinauskas.

Algimanto Križinausko vadovaujamoje draudikų asociacijoje birželį išmokėti

4498 Eur atlyginimai

Tačiau tai dar ne viskas. Pasirodo virš Lietuvos gyventojų galvų pakabinta dar viena neaiški asociacija, panašiu pavadinimu kaip ir aukščiau aprašytoji, Lietuvos draudikų asociacija. Jai vadovauja toks lobistas Andrius Lomanovskis. Jo organizacijoje yra įdarbinti 4 žmonės, tačiau rekvizitai.lt svetainėje atlyginimų dydžiai nenurodyti, bet nurodyta 2017m. apyvarta,ji iš ties įspūdinga. Per metus šie keturi žmonės sukuria nuo 100 000 -iki 200 000 € apyvartą. Kaip pinigai pasiskirsto asociacijos viduje neaišku. Apie asociacijos veiklą nurodyta, kad ji užsiima draudimo bendrovių problemų sprendimu.

Andriaus Romanovskio vadovaujamos draudikų asociacijos apyvarta per metus siekia iki
200 000 EUR

Patį A.Romanovskį STT pareigūnai buvo sulaikę 2012 metų birželio 19-ąją, po to teismo sprendimu jis buvo suimtas. Iš pradžių jis įtartas papirkimu, 55 tūkst. litų kyšio davimu Seimo nariu,konservatoriui Vitui Matuzui vėliau įtarimai sušvelninti į piktnaudžiavimą.

STT pareigūnai įtarė, kad V.Matuzas galėjo už atlygį parengti Akcizų, Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos bei Alkoholio kontrolės įstatymo projektus. Pastarasis įstatymo projektas sukėlė daugiausiai diskusijų, nes juo pasiūlyta atidėti visišką alkoholio reklamos draudimą. Įtarta, kad už projektus mokėjo 25 paras už grotų praleidęs lobistas A.Romanovskis. Teismui teko aiškintis, ar Lietuvoje lobistai, tarp kurių buvo ir A.Romanovskis gali daryti įtaką politikams, tarp kurių buvo minimas Seimo narys konservatorius Vitas Matuzas. Deja, bet A.Romanovskio atžvilgiu ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas nesant jo kaltę pagrindžiančių duomenų.

A.Romanovskis su Patriarchu

facebook.comnuotrauka

meslaisvi.lt