Palaidi šunys Kauno rajone kelia grėsmę eismo saugumui(video)

Palaidi šunys puola mašinas, važiuojančias keliu Jurbarkas -Kaunas ties Vilkija

Nors Kauno rajono savivaldybė kiekvienais metais išleidžia dešimtis tūkstančių eurų benamių ir bešeimininkių gyvūnų gaudymui, ši problema tik gilėja.Žinoma, neaišku, kaip išleidžia. Savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Sergejus Lemziakovas telefonu sakė, kad tai ne jo problema su skundais pasiūlė kreiptis į įmonę „Nuaras”, kuri ir pasiima iš savivaldybės tuos tūkstančius biudžeto eurų. Pasiima, o šunys kaip lakstė, taip ir laksto. Pokalbio metu savivaldybės atstovas net pasipiktino, kad jam paskambinome, jis net sugebėjo pats užduoti klausimą: „O ką siūlai”- telefonu rėžė V.Lemziakovas. Mes jam nieko nepasiūlėme išskyrus tai,kad imtųsi priemonių šiai problemai spręsti, tačiau pastarasis neišklausęs pokalbio iki galo išjungė telefoną.

Jei anksčiau palaidus šunis galima buvo sutikti tik gyvenviečių teritorijoje, tai dabar keturkojai jau išsidrąsino lakstyti net pačiu Jurbarkas-Kaunas keliu. Jie ten ne tik laksto, bet ir puola pravažiuojančius automobilius. Šunys drąsiai laksto iš vienos kelio pusės į kitą, aploja kiekvieną pravažiuojančią mašiną. Tą meslaisvi komandai pavyko užfiksuoti išmaniuoju telefonu. Tačiau vaizduose tik „žiedeliai” kaip sakoma. Akimis matytas vaizdas apskritai šokiravo. Du šunys tarp Vilkijos ir Batniavos seniūnijų agresyviai puolė visas mašinas, automobiliai buvo priversti staigiai stabdyti, manevruoti.

Naujasis senasis meras

Neseniai praėjusiuose savivaldybių Tarybų ir merų rinkimuose Naujai išrinktas senasis meras Valerijus Makūnas savo reklaminėje kampanijoje reklamavosi su šunimi. Gal būt tai ir atspindi situacija su šunimis rajono teritorijoje.