Liberalus kritikuojantis N.Puteikis į EP rinkimus eina su pokerio lošėju- teko teisintis partijos nariams

Naglis su Guoga„Būti ar nebūti? Aš būsiu Jūsų pasirinkimas ir dalyvausiu Europos Parlamento rinkimuose!
Man patikėta vesti Centro partijos sąrašą.

Atvirai pasakysiu, sprendimą palengvino suderinamos programinės nuostatos. Turime pradėti galvoti apie universalias bazines pajamas kiekvienam gyventojui, nes technologijos jau netrukus stipriai koreguos darbo rinką.

„Esame Europa, bet nesijaučiame europiečiais dėl daugybės priežasčių”, man sakė viena mokytoja. Tą reikia spręsti. Kryptis aiški. O tikslas mano – Klestinti Lietuva!”- facebook paskyroje pasidalino Europarlamentaras, pokerio lošėjas Antanas Guoga

A.Guogos atėjimas į Centro partijos kandidatų sąrašą rinkimuose į Europos parlamento narius nepatiko daugeliui šios partijos narių. Tą galima suprasti iš taip pat socialiniame tinkle pasirodžiusio Naglio Puteikio įrašo,kuriame jis teisinasi partijos nariams:

„…dabar susiradome partnerį, iš KURIO NEPRAŠOME PINIGŲ, norime kartu su juo per EP mažinti turtinę ir pajamų nelygybę, nes LT Seime to niekaip nepavyksta padaryti, nes visose Seimo frakcijose dauguma liberalų. Kur vertybininkai žiūri? Kodėl smerkia mane, LCP, bet nesmerkia pajamų nelygybę NUOLAT didinančių VISŲ KITŲ FRAKCIJŲ Seime?
Kodėl dabar užpuolėte mane ir A.Guogą, kad susiruošėme mažinti turtinę ir pajamų nelygybę per EP, nes Seime to tiesiog nepavyksta, nes jame visose frakcijose sėdi dauguma liberalų, kuriems patinka, kad pajamų nelygybė nuolat didėja ir todėl jie visą laiką atmeta visus mano pasiūlymus dėl tokios nelygybės mažinimo”

Keista, Naglis Puteikis jau daug metų kritikuoja liberalias pažiūras turinčius politikus, tačiau į Europos parlamentą susiruošė su vienu labiausiai šis pažiūras ginančių politikų.

A.Guoga be kitų verslų  valdo ir tarptautinę lažybų bendrovę „TonyBet“. Jo turtas – apie 45 mln. litų. Būtent apie lažybų  ir lošimo verslą norime parašyti plačiau. Kokią įtaką šis verslas daro Lietuvos visuomenei, ir ypač jaunimui. Įsigilinus į šio verslo pasekmes jaunuoliams, A.Guogos labdaringa veikla nepasiturintiems pasitraukia į tamsų šešėlį.

Azartinių lošimų įstaigoms lietuviai vien pernai paliko apie 80 mln. eur. Į lošimų liūną įklimpsta vis jaunesni, vos tik mokyklas pabaigę jaunuoliai. Jie nepastebi, kaip įsisuka į lošimų ruletę ir negali iš jos ištrūkti. Pasak lošimų priežiūros tarnybos, ji sulaukia vis daugiau jaunų žmonių prašymų nebe prileisti jų prie žaidimo automatų. Lošimų liūnas jaunimą įtraukia palengva, iš pradžių suvilioja pramoga, galimybe atsipalaiduoti, pabėgti nuo rūpesčių, o vėliau tampa baisia kasdienybe. Lietuvoje maždaug trys iš šimto yra įnikę į kazino, azartinius žaidimus ar lažybų verslą ir yra nuo jo priklausomi. Pernai į priklausomybės lygų centrą prašytis pagalbos kreipėsi 18 žmonių. Tačiau tai tik ledkalnio viršukalnė. Dauguma  vengia pripažinti turintys problemų. Pasirodo į lošimus jie įniksta jau mokykloje, kartais įsiskolina draugams, kartais vagia iš tėvų. Tokių vaikų tėvai panikoje, jie nežino ką daryti, jiems tenka mokėti greitųjų kreditų bendrovėms šimtus tūkstančių eurų paimtų lošimui paskolų. Anot specialistų jaunimas siekdamas atsikratyti nenumaldomo potraukio azartiniams lošimams labai greitai pereina prie kitų priklausomybių, pavyzdžiui prie alkoholio, narkotikų, o lošti taip ir nesiliauna.

meslaisvi.lt