Akmenės rajono vaikų teisių patarėja pažeidė įstatymą

0314-3-2Vyriausioji Tarnybinės etikos komisija konstatavo, kad Šiaulių apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus akmenės rajone patarėja Rūta Žiedienė pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės Tarnyboje įstatymą. Komisija ėmėsi tirti R.Žiedienės veiklos po Informacijos analizės asociacijos prezidento Donato Jančaro kreipimosi. Asociacijos vadovas informavo, kad R.Žiedienė būdama valstybės Tarnautoja nuo 2012 metų dirba ne valstybinėje įstaigoje Akmenės rajono vaikų rėmimo fondas, tačiau savo veiklos šioje privačioje struktūroje nedeklaruoja. Tik pasirodžius viešumoje informacijai apie R.Žiedienės darbą Fonde vaikų teisių patarėja suskubo šią veiklą deklaruoti. Tačiau tą ji padarė tik 2019 m. sausio 2d., kuomet D.Jančaras pradėjo domėtis šios tarnautojos veikla. Net septynis metus R.Žiedienė slėpė nuo visuomenės savo privačius interesus.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės Tarnyboje įstatymo 6 str. 1 dalies 4 punktas sako, kad valstybės Tarnautojas privalo deklaruoti narystę ir pareigas įmonėse, įstaigose, asociacijose ar fonduose, išskyrus narystę politinėse partijose ir profesinėse sąjungose.

Už šio įstatymo pažeidimą asmuo dirbantis valstybės tarnyboje atsako įstatymų nustatyta tvarka. Kokia nuobauda bus paskirta R.Žiedienei informuosime vėliau.

R.Žiedienės veikla D.Jančaras susidomėjo, kuomet ėmėsi ginti jaunos mamos iš kurios R.Žiedienės vadovaujamo skyriaus iniciatyva buvo paimti du mažamečiai vaikai ir perduoti laikiniems globėjams. Praėjus šešiems mėnesiams po vaikų atskyrimo, akmenės rajono vaikų teisių skyrius buvo priverstas vaikus grąžinti mamai. Dėl galimo neteisėto vaikų paėmimo vaikų mama ketina bylinėtis su Šiaulių apskrities vaikų teisių apsaugos padaliniu.

meslaisvi.lt