Pagėgių savivaldybės Tarybos nario mandatų atsisakymo „čempionai”- kas jie tokie?

V.Mišeikis rodo pavyzdį jaunimui

L.Mišeikis, tikras „čempionas” rodo pavyzdį jaunimui. Nuotrauka iš interneto

Nenumaldomai artėja savivaldybių Tarybų rinkimai. Šiame straipsnyje panagrinėkime, kurie iš kandidatų jau ne kartą buvo išrinkti į Pagėgių savivaldybės Tarybą ir ne kartą atsisakė Tarybos nario mandato. Absoliučiu šios rungties čempionu galima drąsiai pavadinti ilgametį Piktupėnų pagrindinės mokyklos direktorių, dabar jau pensininką Leoną Mišeikį. Jis Tarybos nario mandato atsisakė jau net tris kartus. Dar senais 2002 metais L.Mišeikis buvo išrinktas į Pagėgių savivaldybės tarybą nuo partijos Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga. Tačiau mandato atsisakė.  2005 metais L.Mišeikis tapo partijos Tvarka ir teisingumas nariu, nuo tada į Tarybą kandidatuoja po šios politinės jėgos vėliava. Ir kandidatuoja sėkmingai, tačiau sėkmingai ir atsisako rinkėjų pasitikėjimo, nes kiekvieną kartą mandato atsisako. Atsisakė jis ir 2007 metų rinkimuose, atsisakė 2011 metais ir greičiausiai jei bus išrinktas šiuose savivaldos rinkimuose atsisakys ketvirtą kartą. Toks buvusio mokyklos direktoriaus elgesys mažų mažiausiai nepadorus, tačiau matyt šiam veikėjui jo darbo vieta buvo visada svarbiau už bet kokius kitus reiškinius vykstančius Lietuvoje ar pasaulyje, net jo kaip pedagogo pavyzdys jaunajai kartai. Bet palikime tai jo sąžinei ir pensijai, panagrinėkime ir kitus mandatų

N.Kovaliova vėl sieks Tarybos nario mandato

N.Kovaliova vėl sieks Tarybos nario mandato

atsisakymo mėgėjus, kurie kandidatuoja netrukus vyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose Pagėgiuose. Jau du kartus į Pagėgių savivaldybės tarybą buvo patekusi ir Pagėgių socialinio paslaugų centro vadovė Nijolė Kovaliova.

Moteris 2002m kandidatavo nuo socialdemokratų partijos. Gavusi rinkėjų pasitikėjimą N.Kovaliova tuomet mandato atsisakė. Atsisakė ji dirbti Tarybos nare ir po 2007 m. rinkimų. Tuomet jai taip pat pasisekė gauti tarybos nario mandatą.

V.Bendaravičius laviruoja tarp Tarybos nario pareigų ir darbo administracijoje

V.Bendaravičius du kartus atsisakęs mandato vėl bandys jį gauti

Po du kartus Tarybos nario mandatų atsisakė ir dabartiniai „tvarkiečiai”, kandidatuojantys į Pagėgių savivaldybės Tarybą kovo 3d. Vienas jų ,Vaidas Bendaravičius, dabartinis savivaldybės strateginio skyriaus specialistas, kandidatuoja net į merus. Jis Tarybos nario mandato atsisakė 2007 m rinkimuose ir atsistatydino iš tarybos 2011 – 2015 metų Tarybos. Kitas Tvarkos ir Teisingumo nuolatinis  rinkimų dalyvis, dabartinis mero pavaduotojas Sigitas Stonys , Pagėgių savivaldybės rinkėjų pasitikėjimą „drėbė” per petį po 2002 m ir 2007m rinkimų.

S.Stonys dabar dirba mero pavaduotoju, mandato atsisakė du kartus

S.Stonys dabar dirba mero pavaduotoju, mandato atsisakė du kartus

Akivaizdu, kad kandidatavimas į Pagėgių savivaldybės Tarybą šiems visiems asmenims tėra tik asmeninių tikslų siekimas, jų noras atstovauti Pagėgių savivaldybės gyventojams greičiausiai yra paskutinėje vietoje, jei apskritai toje vietoje ir yra.

meslaisvi.lt