Atstatydinta Pagėgių savivaldybės administracijos direktorė tarp visuomeninio komiteto steigėjų

Trejetukas

Nuotraukoje prie sienos iš dešinės į kairę Kęstas Komskis (koordinatorius) Alvydas Einikis, laikinai einantis administracijos direktoriaus pareigas, D.Butvydienė, atstatydinta administracijos direktorė.

Gruodžio 4d. Dainora Butvydienė oficialiai baigė eiti Pagėgių savivaldybės administracijos direktorės pareigas. Jos vietą laikinai užėmė buvęs jos pavaduotojas Alvydas Einikis.Vos netekusi savo pareigų D.Butvydienė įsitraukė į aktyvią politinę veiklą. Ji atsirado tarp Visuomeninio komiteto „Pagėgių krašto vardan” steigėjų. Šio komiteto koordinatorius buvęs Seimo narys, buvęs Tvarkos ir Teisingumo partijos Pagėgių skyriaus pirmininkas, buvęs Pagėgių meras Kęstas Komskis.

Pagal naują tvarką artėjančiuose rinkimuose už kiekvieną į kandidatų sąrašus įtrauktą valstybės Tarnautojo pareigas einantį asmenį reikia sumokėti 9267 EUR užstatą. Jeigu toks kandidatas bus išrinktas į Tarybą ir atsisakys Tarybos nario pareigų užstatas nebus grąžintas. Atstatydinus iš administracijos direktorės pareigų Dainorą Butvydienę už šią moterį jei ji bus tarp kandidatų į tarybos narius ir neis jokių kitų valstybės tarnautojos pareigų, užstato mokėti nereikės, todėl D.Butvydienė sėkmės atveju galės lengvai atsisakyti Tarybos narės pareigų ir vėl eiti administracijos direktorės pareigas, tik jau su kita valdžia.

Iki naujų savivaldybių Tarybų rinkimų lieka visai nedaug laiko, vos trys mėnesiai. Pagėgiuose rinkimuose dalyvauti ketina net trys visuomeniniai komitetai.

meslaisvi.lt