Už bandymą paveikti teisėją advokatas atsidūrė STT rankose ir teisme

2dbe69ce201993894b23250874ecc9b6__1440xŠiandien Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai kaltu dėl prekybos poveikiu pripažino Kauno mieste advokato praktika besivertusį advokatą E. B. Jam paskirta beveik 24 500 eurų bauda, trejiems metams atimta teisė dirbti ar eiti advokato pareigas bei valstybės naudai konfiskuota 1 500 eurų suma. Kyšį davęs A. J. V. nuteistas už kyšio davimą, jam skirta 1 metų laisvės atėmimo bausmė.

Advokatas buvo teisiamas už kyšių priėmimą iš trijų asmenų (E. M., A. J. V. ir M. V.). Ikiteisminio tyrimo metu vienas asmuo (M. V.), pripažinęs savo kaltę dėl kyšio davimo minėtam advokatui, atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad advokatas, pasinaudodamas advokato įgaliojimais, pažintimis ir kita įtaka, pažadėjo minėtiems trims asmenims už kyšį paveikti teisėją, teismo darbuotojus, prokurorą ir policijos pareigūnus, kad šie priimtų palankius sprendimus baudžiamosiose bylose.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnai, kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.
Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

STT informacija

meslaisvi.lt