Tarp Kauno rajono seniūnų socialinėje erdvėje įsiplieskė rimta dvikova

arūnas-bačiūnas mečislovasSocialinis tinklas facebook tampa vis didesniu visuomeninio gyvenimo aptarimo lauku. Štai prieš kelias dienas Kauno rajono Vilkijos apylinkių seniūnas Arūnas Bačiūnas išplatino laišką, kuriame pasak jo skleidžiama kompromituojanti jį medžiaga.Pasak jo laiškas yra platinamas kito Kauno rajono Čekiškės seniūnijos seniūno.  Šios seniūnijos ribojasi, tačiau akivaizdu, kad seniūnai  nelabai sugyvena.

Kitą žemindamas savęs neišsikelsi.” Vakar gavau „anoniminį” laišką, kurį po Čekiškės miestelį platina seniūnas. Atgarsiai iš Čekiškės, kad yra pasamdytas žmogus, kurio tikslas socialinėje erdvėje pagirti vietos seniūną. Prašau susipažinti su šia kompromatine medžiaga“– taip išplatindamas anoniminį laišką FB paskyroje parašė Vilkijos apylinkių seniūnas.

Viso laiško ne perrašysime, jį galite pasižiūrėti Arūno Bačiūno FB paskyroje. Užsiminsime apie įdomiausias mūsų nuomone detales. Kalba  paimta iš laiško netaisyta:

Apie Vilkijos apylinkių seniūniją. Dar gyvenime nemačiau ir nėra tekę bendrauti su tokiu seniūnu,kuris liaudiškai tariant „kelias, kas tai aš“. Nemoka žodžio normaliai pasakyti, o su juo net kalbėtis dauguma bijo. Gerb.Arūnui reiktų pasimokyti kultūros. Dangstytis Vilkijos miesto darbais nėra pats geriausias sprendimas, to pasekoje siūlyčiau dar labiau atskirti šias dvi seniūnijas. Labai gaila, kad negalima gyventojams dalyvauti seniūnijų darbų pristatyme, būtų galima daug pakomentuoti jo atliktų darbų kitų rankomis. Prieš kelis metus išasfaltuotas kelias Liučiūnai- Vilkija, tačiau kol Čekiškės seniūnas nepasirūpina šio kelio pakraščių priežiūra, tol Vilkijos apylinkių seniūnas nepajudina nei piršto. Nei vienam seniūnui negalima važinėti tarnybine mašina savaitgaliais ir nedarbo metu, tačiau nereikia toli ieškoti tų, kurie turi privilegijų. Kyla klausimas, kodėl Vilkijos apylinkių seniūnui leidžiama ne darbo metu, savaitgaliais važinėti tarnybine mašina į Čekiškę, yra žmonių mačiusių ir seniūno sūnų vairuojant šią mašiną. Kodėl kiti seniūnai neturi tokios privilegijos? Ar tai galima pavadinti lygybe? Manau,kad ne. Nuo to kenčia ir Vilkijos ir Čekiškės miesto seniūnai, nes automobiliai vienodi. Jei šis seniūnas nori parodyti save, jam tikrai ne vieta seniūno poste. Dalintis facebooke ne savo atliktais darbais labai negražu. Yra labai daug kalbų, kad šis seniūnas keliems Daugėliškio kaimo gyventojams aptvėrė tvorą seniūnijos lėšomis tai galima spręsti, kad šiai seniūnijai teikiama per daug lėšų, kad nėra kur dėti pinigų, tai tveriamos gyventojams tvoros. Gerai mokantis meluoti seniūnas žinoma viską neigs, nes jau visi pažįsta jį ir su juo kartu eina tie, kuriems iš to yra tik naudos. Gal būt vyksta pykčiai dėl aukštesniojo posto,tačiau šie žmonės turėtų atsistoti ant žemės“-teigiama anoniminiame laiške.

Šią situaciją pats Čekiškės seniūnas Mečislovas  Zavedzkas komentuoja taip:

„Nežinau kas tam Vilkijos apylinkių seniūnui užėjo, tas anoniminis laiškas buvo atsiųstas į Čekiškės bendruomenės socialinę paskyrą facebook, tačiau labai greitai iš ten buvo pašalintas ir jį tikrai ne daug kas galėjo pamatyti. Aš tokiais žaidimais tikrai neužsiimu, laiškas buvo gautas spalio 20 d. ir apie jį aš papasakojau Vilkijos apylinkių seniūnui, tačiau kad platinčiau jį tai tikrai yra melas. Galėčiau net į teismą už tokius žodžius paduoti, bet  to nedarysiu. Dabar praėjus daugiau nei mėnesiui pats Arūnas Bačiūnas išsiplatino socialinėje erdvėje šį laišką, kam jam to reikėjo nežinau, keistai man tas atrodo“-kalbėjo Čekiškės seniūnas Mečislovas Zavedzkas.

Paklaustas kaip po tokių pasikivirčijimų socialinėje erdvėje gali vykti Čekiškės ir Vilkijos apylinkių seniūnijų kolegialus darbas M.Zavedzkas atsakė, kad toks darbas jau seniai nelabai vyksta.

Kodėl taip drąsiai Vilkijos apylinkių seniūnas Arūnas Bačiūnas socialinėje erdvėje nurodo, kad laišką platina Čekiškės seniūnijos seniūnas paklausėme jo pačio:

„Esu įsitikinęs, nors kaip sakoma, ne pagautas- ne vagis. Prieš mėnesį prie manęs viename renginyje priėjo Čekiškės seniūnas ir pasakė, kad gavo anoniminį laišką kompromituojantį mane ir sako kad neplatins jo. Aš jam sakau tai išplatink, kam čia slėpti, nieko aš nebijau. Nors sakė , kad neplatins, akivaizdu,kad tą darė, nes kaip kitaip aš jį būčiau gavęs. Vienas iš gyventojų gavęs šį rašytine forma laišką nusprendė nufotografuoti ir atsiųsti jį man. Kai tik jį gavau nusprendžiau pats paviešinti. Kol kas tai tik  pirmas mano veiksmas. Jei gausiu konkrečius įrodymus kad tą padarė Čekiškės seniūnas, gali būti, kad imsiuosi ir kitokių teisinių veiksmų dėl šmeižto mano atžvilgiu.“- kalbėjo A.Bačiūnas

Kaimyninės abiejų seniūnijų Vilkijos miestelio  seniūnijos seniūnas Kazys Bačėnas telefonu komentavo taip:

„Aš tiek žinau, kiek informacijos pasirodė socialinėje erdvėje, nelabai norėčiau gilintis į šią situaciją ir stoti į vieno ar kito seniūno pusę. Čia jų reikalas“- diplomatiškai atsakė K.Bačėnas

meslaisvi.lt