Pagėgių savivaldybės administracijos vadovė užtikrintai liko savo poste

P.Ubartas

Mero konfliktas su administracijos direktore tęsis toliau

P1550624

Tarybos narių sprendimas išimti klausimą iš darbotvarkės

Lapkričio 6d. Pagėgių savivaldybės Tarybos posėdis turėjo prasidėti intriga, tačiau to neįvyko. Pagrindinis šio posėdžio klausimas net nepradėjus svarstyti buvo išimtas iš darbotvarkės. Teikęs Tarybai administracijos direktorės D.Butvydienės atleidimą iš pareigų kaip praradusios politinį pasitikėjimą, meras V.Komskis nesulaukė palaikymo. Tarybos daugumos, partijos Tvarka ir teisingumas atstovai vieningai nusprendė D.Butvydienę palikti direktorės kėdėje.

Toks „tvarkiečių” sprendimas išsklaidė abejones apie šios partijos atstovų Taryboje skilimą.  Akivaizdu, kad jokio skilimo šioje politinėje grupėje nėra ir greičiausiai nebus. Prieš prasidedant balsavimui dėl klausimo apie D.Butvydienės atleidimo įtraukimą į dienotvarkę opozicijos nariai kvietė Tarybos narius vadovautis sveiku protu ir leisti galų gale šią sumaištį savivaldybės administracijos darbe nutraukti.

P1550637

Tarybos narys Petras Ubartas

„Žinome mero motyvus, jis juos išsakė komitetuose, būtų įdomu išgirsti ir direktorės argumentus, to ji negali padaryti nepradėjus svarstyti klausimo posėdyje, todėl kviečiu visus nebijoti ir patvirtinti darbotvarkę su šiuo klausimu”– kalbėjo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Pagėgių skyriaus pirmininkas Tarybos narys Petras Ubartas.

Jam antrino ir kitas opozicijos atstovas Edvinas Kriščiūnas:

„Keik mes čia žaisime tuos vaikiškus žaidimus, jeigu kažkas, šiuo atveju meras teikė tarybai svarstyti klausimą, tai mes jį ir svarstykime, kodėl pozicija esanti daugumoje bijo galų gale leisti išsiaiškinti, kas čia vyksta tarp mero ir administracijos direktorės. Pabaikime galų gale tuos žaidimus”– dėstė politikas. Panašios nuomonės buvo ir Edgaras Kuturys, jis taip pat prašė klausimą nagrinėti šiame posėdyje. Deja, nei jo, nei kitų opozicionierių nuomonės daugumos atstovai nepaisė, jie vienbalsiai balsavo kitaip.

Pačio klausimo išėmimą iš dienotvarkės pasiūlė Strateginio planavimo komiteto narys Ričardas Mažutis. Komiteto pirmininkas yra Kęstutis Komskis.  Ką galima pasakyti, sustrategavo gerai.

meslaisvi.lt