Lietuviai be vizų gali keliauti į 179 šalis

Kelionė

Nuotrauka iš interneto

Vokietijos leidinys Deutsche Welle (DW) sudarė buvusių Sovietų Sąjungos Respublikų pasų reitingus su kuriais labiausiai galima be vizų keliauti į kitas šalis. Pačių „naudingiausių” pasų savininkais tapo Lietuvos ir Latvijos piliečiai. Šių šalių gyventojai be vizų gali aplankyti 179 pasaulio šalis. Estija šiame reitinge yra vienu punktu žemiau. Baltijos šalių gyventojams durys atvertos į visas valstybes įeinančias į Europos Sąjungos sudėtį, o taip pat į tokias šalis kaip Šveicarija, Norvegija, Japonija ir Kanada.

Tuo tarpu Rusijos piliečiams DW duomenimis be vizų galima lankytis 118 valstybių. Į šį sąrašą įeina beveik visos Pietų Amerikos šalys,daugelis Afrikos šalių ir pietryčių Azijos, tame tarpe Tailandas ir Pietų Korėja. Rusai taip pat nevaržomai gali keliauti po trylika Okeanijos valstybių, Kuko,Fidžio, Mikronezijos ir Vanuatu salas.Gyventojams iš Rusijos taip pat yra galimybė be vizos nuvykti į Jungtinius Arabų Emiratus.

Baltarusiai randasi reitingų viduryje, jie gali lankytis be vizų 77 valstybėse, išskirtinai šios valstybės gyventojai nevaržomai gali keliauti  po visą Kiniją, skelbia Deutsche Welle.

meslaisvi.lt