Lietuva perka prailgintas policijos lazdas

Prailgintos lazdosLietuvos ginklų fondas kovo 23d. paskelbė perkantis prailgintas policijos lazdas. 200 planuojamų pirkti lazdų skirta paveikti ir sutramdyti besipriešinančius pažeidėjus ar atlikti kitas funkcijas. Lazda ir rankena bus vientiso liejimo, ji gali turėti šerdį iš kitos medžiagos metalo šerdis draudžiama, skelbia pirkėjai. Lazdos bus elastingos, atsparios linkimui, lūžimui, įtrūkimams. Jos  nelinks savaime laikant ją horizontaliai už rankenos, išlaikys pradinę tiesią formą, neišsisluoksniuos, nelūž, neskils sulenktos per vidurį 40-50⁰ kampu, po smūgio į ją medine 30-40 mm lazda, 8-10 mm armatūros strypu. Po lenkimo per vidurį 40-50⁰ kampu ir 1 min. relaksacijos, lazdos sulinkimas nebus daugiau kaip 5⁰.

Lazdos bus vieno metro ilgio, 35-40 mm skersmens. Lietuvos ginklų fondas nurodo, kad lazdos laikiklis turi neleisti iškristi lazdai pareigūnui bėgant ar aktyviai atliekant kitus intensyvius judesius  ir turi užtikrinti lazdos ištraukimą iš laikiklio kita ranka neprilaikant laikiklio. Laikiklis turi būti kokybiškas, t. y. neturi sugesti, suplyšti ar sudilti esant normaliai eksploatacijai.

Neseniai už Lietuvos ginklus atsakinga įstaiga Lietuvos ginklų fondas paskelbė įsigijusi šarvinių skydų už daugiau nei 50 tūkst. Eur.

meslaisvi.lt