Prieššventiniame Vyriausybės posėdyje S.Skvernelis segėjo trispalvę, jo ministrai „neužmirštuolę”

Skvernelis tarp neužmirštuolių   Prieš keletą metų Lietuvos Konservatorių partiją pradėjo visuomenę raginti Laisvės gynėjų dieną Sausio 13 -osios šventiniu laikotarpiu segėti žydros spalvos gėlelę „Neužmirštuolę”. Šiam tikslui buvo pasitelktos gausios žiniasklaidos pajėgos, kurios viešųjų ryšių pagalbą  naujovę greitai išpopuliarino. Simbolis pradėtas naudoti ne tik pačių konservatorių, bet ir daugelio kitų Lietuvoje veikiančių politinių organizacijų ir biudžetinių įstaigų darbuotojų. Daug kas sako, kad konservatorių neužmirštuolė suskaldė Lietuvą, nors patys partijos atstovai teigia, kad jų sumanytas simbolis turėtų apvienyti visą Lietuvą.

Gruodžio 11 d. vykusiame prieššventiniame Vyriausybės posėdyje šis susiskaldymas taip pat pasimatė. Pats ministras pirmininkas liko ištikimas Lietuvos simboliui trispalvei vėliavai. Tokį ženklelį S.Skvernelis segi visuose svarbiuose renginiuose, tačiau jam pavaldūs ministrai atrodo nesekė jo pavyzdžiu, šiuo šventiniu laikotarpiu didžioji dalis vyriausybės narių įsisegė būtent  konservatorių raginamą dėvėti  „neužmirštuolės”simbolį.

Šia tema pasirodo vis daugiau ir daugiau straipsnių įvairiuose interneto portalose. Autorius Algimantas Rusteika portale Tiesos.lt rašo, kad šiame naujų simbolių primetimo vajuje nieko juokingo nėrą. Jis rašo:

Anksčiau man atrodė, kad tai nėra labai svarbu. Dabar kuo toliau, tuo labiau taip nebegalvoju. Nes matau, kas prasidėjo ir tęsiasi.

Kare visada prireikia simbolių.Tam žmonės tūkstantmečiais naudojo plunksnas, kailius ir dažus, raudonus, baltus ar žalius raiščius, uniformas ir antsiuvus, vėliavas, herbus ant skydų ir kitus skiriamuosius ženklus.

Kare ženklas nėra daiktas. Paimti priešo vėliavą, vadinasi, laimėti. Prie vėliavos visada stovi ginkluota sargyba. Praradusi vėliavą karinė dalis, net jei gali sėkmingai kautis, yra išformuojama, o kaltieji atiduodami tribunolui. Net pralaimint didesnė gėda ir nusikaltimas prarasti ne ginklą, o vėliavą.

Kova dėl simbolių nėra beprasmė – ji reiškia, kad vyksta karas. Iškelti savo ženklą priešo teritorijoje, ant jo bokštų, vadinasi, jį nugalėti. Ženklas reikalingas atpažinti tą, kuris yra savas, jis parodo ir svetimą.

Tam jie susigalvojo Nezabudkę. Ir jiems nebereikalingas mūsų Vytis. Taip jie parodo, kad pradėjo karą, taip pasižymi teritorijas ir atpažįsta savus. Taip ir mes iš ženklų atpažinsime juos.

Įdomu būti žinoti, ar premjeras Saulius Skvernelis tarp savo pavaldume esančių ministrų pastebėjo juos?

 

meslaisvi.lt