Pagėgiuose politinė suirutė, meras įvardino tikrąsias konflikto priežastis.(VIDEO)

Dsc03410

Administracijos direktorė prarado mero pasitikėjimą, tačiau lieka dirbti toliau

Gruodžio 20 d. Pagėgių savivaldybės Tarybos posėdyje turėjo būti nagrinėjamas Administracijos direktorės Dainoros Butvydienės atleidimas iš užimamų pareigų.  Tokią iniciatyvą parodė Pagėgių meras Virginijus Komskis, pasak jo direktorė prarado politinį pasitikėjimą. Deja, bet šį klausimą Tarybos dauguma nusprendė iš darbotvarkės išimti ir direktorės atsakymų, dėl ko ja nepasitiki meras tarybos nariai išgirsti negalėjo, tačiau išgirdo pačio mero versiją, nuo ko ir kodėl prasidėjo takoskyra tarp jo ir D.Butvydienės.

Pasirodo konflikto šaknys žymiai gilesnės nei Kalėdų eglės pastatymo vieta, dėl kurios praeitą savaitę taip pat vyko ginčai tarp minėtų politiko ir administracijos vadovės. Nors Tarybos dauguma klausimą nusprendė nenagrinėti, pasinaudodamas pirmininkaujančio  ir sprendimo teikėjo teisėmis V.Komskis šiek tiek nušvietė Tarybos nariams situaciją apie jo nesutarimus ne tik su D.Butvydiene, bet ir su visa Partija Tvarka ir Teisingumas.

„Visi mes sėdintys prie šito stalo gerai suprantame, kad dauguma yra Tvarkos ir Teisingumo ir rasti kitą direktorių tarp Tvarkos ir Teisingumo partijos, kad meras rastų kompromisą būtų sudėtinga. Rugsėjo 1-ą dieną direktorė prie Seimo nario R.Juškos pareiškė viešai, kad klauso tik daugumos, o  mero nurodymus vykdyti atsisako. Po to sekė daug veiksmų, tas pats reglamentas, tie patys juristai, kurie pasirašinėjo be mano žinios. Merui taip  dirbti yra sudėtinga ir aš manau, kad tarp Tvarkos ir Teisingumo tarybos narių iš čia sėdinčių vadovaujančių nėra, ne jūs tą sprendžiate matyt kas ką darys, yra prezidiumas, už prezidiumo dar kažkas tai sėdi. Šiandieną susidariusi situacija tokia, kad turėtume eiti į naujus rinkimus ir apsispręsti kas remia kokias jėgas. Direktorė yra taip pat pavaldi ir merui kaip ir Tarybai.  Aiškus jėgos demonstravimas iš vienos firmos  jau kertasi su savivaldybe. Kas tai yra savivaldybė? Savivaldybė yra aukščiau negu Komskio ar tai Butvydienės būtų įmonės. Mes vis dėl to turėtume stengtis palaikyti, neišnešti iš čia jokių blogybių, surasti kompromisus. Šiandien dienai tiesiog darbas yra sustojęs, administracijoje atmosfera yra slogi. Aš pasiruošęs eiti į naujus rinkimus, puikiai suprantu jūsų jėgą, bet aš atsiriboju nuo kažkokių veiksmų direktorės.  Žinoma aš turiu tų galių žymiai didesnių, jas galima naudoti ir kitokiu būdu, bet aš prašau visų, neišimti klausimo iš Tarybos posėdžio dėl administracijos direktorės atleidimo ir svarstyti jį šiandien. dabar mes išsakėme kažkokius kaltinimus, o direktorė jei nesvarstysime negalės net pasiteisinti. Gal būt aš kažko nesuprantu vienas ant vieno su direktore, todėl svarstydami čia viešai galėsime kiekvienas užduoti  klausimus jai, viską išsiaiškintume ir tai būtų etiška. Šiandieną matyt yra blogybė tame, kad aš esu išėjęs iš partijos Tvarka ir Teisingumas ir tikrai niekada aš į tą partiją nebegrįšiu. Žinoma, dabar galite pasinaudoti mano situacija tokia, galite mane prispausti , galvosite kad aš sužlugsiu ir į rinkimus neisiu. Eisiu aš į rinkimus ir nieko jūs man nepadarysite. Siūlau tą klausimą vis dėl to palikti dienotvarkėje”,- kalbėjo V.Komskis

Kaip būtų susiklosčiusios aplinkybės jei vis dėl to  Taryba būtų nagrinėjusi direktorės atleidimo klausimą ir būtų atleidusi D.Butvydienę iš pareigų paklausėme Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Pagėgių skyriaus pirmininko Petro Ubarto:

-Būtų politinis chaosas galima sakyti, nes naujo direktoriaus kandidatūrą vėl teiktų meras, o žinant kokie jo dabartiniai santykiai su Tarybos dauguma, galima numanyti, kad naujas kandidatas į direktorius patvirtintas nebūtų ir taip tęstųsi suirutė toliau, gal būt reiktų net priešlaikinių rinkimų į Merus ir Tarybas, tačiau tas taip greitai nevyksta, todėl greičiausiai nusitęstų iki to laiko, kuomet vyktų rinkimai į tarybas kaip ir numatyta 2019 metais.

mero pasisakymą žiūrėkite video-medžiagoje:

meslaisvi.lt