A.Maldeikienė apie lengvatą ūkininkams: Seime bus bandoma pakeisti viso pasaulio ekonominę teoriją

A.Maldeokienė 1   Gruodžio 12d. Seime vyks posėdis, kuriame be kitų svarbių klausimų, bus bandoma patvirtinti lengvatą ūkininkams. Šias pataisas Seimui teikia teologė Agnė Širinskienė ir politologas Mindaugas Puidokas. Ta proga Seimo narė A.Maldeikienė gruodžio 7d. surengė spaudos konferenciją. Seimo narė patikino, kad pataisų ruošėjai   iki šiol nėra rašę jokių ekonominių tekstų.

„Žmonės, iš kurių nesu girdėjusi jokio rišlaus ekonominio sakinio sugalvojo pakeisti viso pasaulio ekonominę teoriją„- apie ruošiamas pataisas kalbėjo A.Maldeikienė

Tokius „valstiečių” manevrus A.Maldeikienė prilygino Dž.Orvelo apsakymui”Gyvulių ūkis”. Pasirodo Seimas bandys priimti pataisą, kuri leis ūkininkams už perkamą žemę sumokėtą sumą įtraukti į savo išlaidas , taip sumažinti mokamus mokesčius valstybei. Maža to, išlaidomis mažinančiomis mokesčius bus bandoma pripažinti ir už praeityje   dvidešimties  metų laikotarpyje  įsigytą žemę. A.Maldeikienės spaudos konferencijoje dalyvavusi mokesčių ekspertė Rūta Bilkšytė paaiškino taip:

„Tarkime, jeigu ūkininkas pirks žemę 2018 metais, tai jis sumokėtą sumą dalins į dvidešimt dalių ir artimiausius 20 metų vieną sumos dalį turės galimybę tais metais įtraukti į išlaidas. Jeigu pirkta žemė buvo praeityje, tarkime 2005 metais tai po priimto įstatymo ūkininkas dar sekančius aštuonis metus turės galimybę mažinti savo apmokestinamąsias pajams  tokia dalimi, kokia gautųsi išdalinus tą žemės įsigijimo kainą į dvidešimt dalių.Man tokia mokesčių lengvatos konstrukcija tiesiog stebėtina”.

Rūta Bilkšytė teigė, kad žemės kainą per dvidešimt metų tik išaugs ir žemė negali nusidėvėti, todėl tokia lengvata neatitinka bendrai bet kokių lengvatų skyrimo politikai. Be to ekspertė pabrėžė, kad ūkininkai ir taip nemoka jokių mokesčių iki kol jų pajamos neviršija 45 ooo eur per metus.” Ši lengvata lieka toliau, todėl antradienį priimta naująja lengvata pasinaudos tik stambieji ūkininkai” -sakė R.Beikšytė

Spaudos konferencijos pabaigoje A.Maldeikienė kvietė pataisos rengėjus prisiminti krikščioniškąsias vertybes, pasak Seimo narės, A.Širinskienė yra aktyvi šios bendruomenės dalyvė.

Visą spaudos konferenciją žiūrėkite žemiau.

meslaisvi.lt