Ukrainos prokuratūra paskelbė Saakašvilio paiešką

Saakašvilis

Nuotrauka iš interneto

Ukrainos generalinė prokuratūra paskelbė apie buvusio Odesos srities administracijos vadovo Michailo Saakašvilio paiešką. Apie tai Ukrainos žiniasklaidai pranešė prokuratūros atstovas spaudai Andrejus Lysinko.

„Ukrainos generalinė prokuratūra davė nurodymą šalies nacionalinės  policijos vadui Sergejui Kniaziavui pradėti M.Saakašvilio paiešką, kuris šiandieną pabėgo nuo teisėsaugos pareigūnų, bandžiusių jį atvesdinti apklausai į Ukrainos saugumą. Prieš tai generalinis Ukrainos prokuroras Jurijus Lucenko  pranešė, kad Saakašvilis turėjo atvykti pas tardytojus,  jam būtų įteikti procesiniai dokumentai. Prokuroro žodžiais tariant Ukrainos teisėsauga padarė viską kas įmanoma, kad Saakašvilis atvyktų pas tardytoją duoti parodymus. Lucenko patikino, kad iki šio Saakašvilio pabėgimo jam grėsė namų areštas.

„Būdamas žmogumi, kuriam rūpi ramybė Ukrainoje, manau, kad Saakašvilio atvykimas pas tardytojus rytoj 9.00 sustabdytų gresiančius neramumus Ukrainoje. Prokuroras papildė, kad po šiandienos Saakašvilio pabėgimo skirti  namų arešto bausmę jam atrodo nepavyks, jis sulauks griežtesnių sankcijų.

Gruodžio 5d. M.Saakašvilį  sulaikė Kijeve, tačiau jo šalininkai išlaužė Ukrainos saugumiečių mikroautobuso duris ir išvadavo buvusį Gruzijos prezidentą. Po šio incidento prokuratūra taip pat iškėlė bylą dėl trukdymo dirbti teisėsaugininkams

Anksčiau Saakašviliui pateikti įtarimai už protestų organizavimą , kuriuos finansuoja Rusija.

Generalinėje Ukrainos prokuratūroje patikslino, kad Saakašviliui taip pat pervedė pusę milijono rublių verslininkas iš Ukrainos Sergejus Kurčenko.

Ukrainos valdžia kaltina Saakašvilį bandymu šalyje suorganizuoti perversmą.

meslaisvi.lt