STT nustatė-buvęs Kauno rajono savivaldybės įmonės direktorius už savivaldybės įmonės lėšas įsigydavo įvairių daiktų sau.

Komunalinės paslaugos

Nuotrauka iš interneto

Lapkričio 20 d. Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo buvęs Kauno rajono savivaldybės kontroliuojamos įmonės „Komunalinių paslaugų centras“ direktorius

direktorius Gediminas Rušas pripažintas kaltu dėl turto iššvaistymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, apgaulingos apskaitos tvarkymo, turto pasisavinimo ir mokėjimo instrumentų neteisėto panaudojimo. Jam skirta beveik 11 150 Eur (296 MGL) dydžio bauda ir 3 metams atimta teisė dirbti ar eiti valstybės tarnautojui prilyginto asmens pareigas savivaldybių kontroliuojamose juridiniuose asmenyse.

Šioje baudžiamojoje byloje buvo teisiami dar 5 asmenys, G. R. padėję vykdyti nusikalstamas veikas, iš jų: įmonės „Komunalinių paslaugų centras“ darbuotojas, dviejų privačių įmonių vadovai, buvęs Kauno rajono savivaldybės valstybės tarnautojas. Visi jie taip pat pripažinti kaltais ir jiems skirtos nuo 50 MGL (1 883 Eur) iki 110 MGL (4 142 Eur) dydžio baudos.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atlikę Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnai nustatė, kad G. R. bendrininkaudamas su kitų privačių įmonių vadovais ir kitais asmenimis, už savivaldybės kontroliuojamos įmonės lėšas savo asmeninėms reikmėms įsigydavo įvairius daiktus: automobilio detales jo naudojamam automobiliui, baldą, skirtą jo asmeninėms reikmėms. Taip pat nustatyta, kad įmonės vadovas G. R. suteikė Kauno rajono savivaldybės administracijos Urbanistikos skyriaus vedėjui galimybę pasinaudoti įmonės mokėjimo kortele įsigyjant degalus asmeniniam automobiliui.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Šis nuosprendis gali būti apskųstas apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui.