Už pusę milijono Kauno rajono valdžia „nušovė tris zuikius”

Vijūkų kaimas

Pusės milijono vertės pastatas antras iš kairės, dešiniau du gyvenami kotedžai.

P1550366

Darželių kiemo žaidimų statiniai

Lapkričio 16 dieną Kauno rajono savivaldybės Taryba priėmė sprendimą, kuris greičiausiai nudžiugino  ne tik Užliedžių seniūnijos šeimas ,auginančias mažamečius, bet ir statybos UAB „Statybų Investicija” savininkus.  540 tūkst. Eur- tokią sumą  Kauno rajono savivaldybė sumokės už  ikimokyklinio ugdymo pastatą – vaikų darželį Vijūkų kaime. Šį pastatą su kiemo priklausiniais, vaikams skirtais žaidimų elementais, UAB „Statybų Investicija” pastatė ir įrengė  visai neseniai. Darželis, greta gyvenančių teigimu, buvo pradėtas statyti kaip gyvenamas kotedžas, toks  kokiame gyvena ir jie ,o  įpusėjus statybai investuotojai persigalvojo ir pastatė ugdymo paskirties pastatą. Prie pat naujai rajono įsigyto darželio stovi ir kitas , Giraitės darželio pastatas, jis ženkliai didesnis. Abudu darželiai nėra atskirti tvora, nors randasi skirtinguose sklypuose, jie greičiausiai turės bendrą kiemą.

Užliedžiai

Apsigyvenę kotedžuose žmonės viliasi, kad galų gale bus baigti darbai už kuriuos jau sumokėta.

Šiuo savivaldybės pirkiniu džiaugiasi ir gretimų kotedžų gyventojai. Pastarieji iš tos pačios statybų įmonės pirko dar nebaigtus statyti butus, o įsikėlę taip ir nesulaukė kol „Statybų Investicija” užbaigs įrengti tai, ką pardavė. Vieno iš kotedžų gyventoja Zita, sužinojusi žinią apie „Statybų investicija” parduoto savivaldybei pastatą už 540 tūkst Eur vylėsi, kad dabar statybininkai tikrai galės užbaigti tvorą, kurią ji pirkusi iš jų kartu su gyvenamosiomis patalpomis.

Babtuose registruota statybų bendrovė „Statybos Investicija” iš ties iki šiol turėjo finansinių sunkumų. Vien Sodrai 2017-11-16d. duomenimis turėjo 9825 Eur skolą.

Pardavusi pastatą bendrovė greičiausiai prisikels naujam gyvenimui, nes gauta iš savivaldybės suma tikrai nemaža.

Statybų Investicija skola

Statybų Investicija skola

O pabaigai galima pasakyti taip, lapkričio 16 dieną Kauno rajono savivaldybės Taryba „vienu šūviu nušovė tris zuikius”- po naujo pirkinio atsiras daugiau vietų vaikams Užliedžių seniūnijos darželiuose, statybos įmonė galimai atsikratys skolų, o greta darželio gyvenantiems  gyventojams sužibo viltis, kad jiems bus užbaigti darbai, už kuriuos jie jau sumokėjo.

meslaisvi.lt