Naujoji Pagėgių socialdemokratų pirmininkė V.Kriučokienė: merų rinkimuose gali būti ir mano kandidatūra.

Pagėgių socialdemokratai

Vilija Kriučokienė

Per paskutinius kelis metus Pagėgių socialdemokratų skyriuje įvyko nemažai pokyčių. Po ne itin sėkmingų savivaldybių tarybų rinkimų 2015m. iš skyriaus pirmininko pareigų pasitraukė ilgametis skyriaus pirmininkas A.P.Dumbliauskas. Nauju pirmininku buvo išrinktas mokytojas Eugenijus Dargužas. Šis politikas vienintelis iš socialdemokratų pateko į savivaldybės tarybą ir prisijungė prie suformuotos opozicijos. Darbas Taryboje kartu su „darbiečiais”, „liberalais” ir „valstiečiais” pakeitė E.Dargužo politines pažiūras ,dėl to politikas pasitraukė ne tik iš socialdemokratų skyriaus pirmininko, bet ir apskritai iš partijos  ir prisijungė prie Valstiečių ir žaliųjų sąjungos. Socialdemokratams laikinai pradėjo vadovauti ilgametė šios partijos narė Vilija Kriučokienė. Politikė šių metų kovo mėnesį buvo išrinkta ir patvirtinta socialdemokratų Pagėgių skyriaus pirmininke. Nusprendėme pasidomėti, kokie V.Kriučokienės planai politinėje Pagėgių erdvėje:

-Kokias pareigas jūsų skyriuje šiuo metu eina A.P.Dumbliauskas?

V.Kriučokienė:

– A.P Dumbliauskas yra Pagėgių skyriaus garbės pirmininkas.

-Vilija  sakykite, kaip skyrius priėmė E.Dargužo pasitraukimą iš partijos?

-E. Dargužo pasitraukimas iš partijos buvo jo asmeninis apsisprendimas. Mes jo sprendimo nekomentuojame.

-Kadangi esate skyriaus pirmininkė, greičiausiai dalyvausite ir Pagėgių savivaldybės mero rinkimuose?

-Dėl dalyvavimo mero rinkimuose , mano kandidatūrą partijos skyrius svarstys..galimai dalyvausiu.

Nors V.Kriučokienė E.Dargužo pasitraukimo iš partijos ir prisijungimą prie Valstiečių ir žaliųjų sąjungos nekomentavo, tačiau atsakydama į klausimą, ką galvoją apie kito politiko E.Kuturio „manevrus” keičiant partiją atsakė taip:

-E.Kuturio poelgis pakeisti partijas jo asmeninis apsisprendimas. Man nepriimtinas  toks žmonių migravimas iš vienos partijos  į kitą ir galimai sau naudos ieškojimas.

Pabaigai naujoji socialdemokratų Pagėgių skyriaus pirmininkė pridūrė, kad Pagėgiams tikrai reikėtu permainų, naujų vėjų , naujų idėjų ir daugiau tolerancijos vieni kitiems.” Kviečiame visus kuriems priimtinos mūsų idėjos , norinčius prisidėti prie mūsų politinės veiklos ir darbo sprendžiant mūsų savivaldybės problemas.”– baigė  V.Kriučokienė

meslaisvi.lt