Kauno klinikose prieglobstį randa ir benamės katės.

Katinas prie Klinikų

Prie įėjimo į Neurologijos kliniką pacientus pasitinka įmitęs katinas

Katės prie Kauno klinikų

Greta Kauno Klinikų benamės katės vos paeina

Turbūt nėra nei vieno Lietuvos gyventojo, kuris nežinotų Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų. Ši medicinos įstaiga nuo seno garsėja savo gydytojų profesionalumu ir teikiamomis paslaugomis, kurių neturi galimybių suteikti  kitos panašios Lietuvos sveikatos įstaigos.  Pasirodo, kad paslaugų įvairovę Kauno klinikos ženkliai praplėtė, čia prieglobstį randa ne tik visos Lietuvos ligoniai, bet ir Kauno apylinkių benamės katės. Pūkuotieji keturkojai pacientus čia pasitinka tiesiog prie pagrindinių įėjimų į įvairius klinikų skyrius. Matosi , kad katės gerai pamaitintos, kai kurios sunkiai gali judėti, visiškai nebijo žmonių.

Neurochirurgijos klinikos priimamajame pirmų sutiktų darbuotojų baltais chalatais paklausėme, kieno čia gyvūnai ir kas jais taip gerai rūpinasi. Medicinos atstovės atsakė:

– Benamės tos katės, o rūpinasi virtuvės darbuotojos, kurios maisto atliekų turi su kaupu.

Katės gardžiai ėda Klinikų teritorijoje

Katės maitinamos ir pirktiniu maistu

„Žinot, tos katės jau visai suįžūlėjo, žiemos metu braunasi į vidų, ieško įvairiausių kelių, kaip pakliūti į patalpas ir susirasti šiltesnę vietelę miegui. Kartais , kai jų draugija pasiskundžia pacientai, tai mes jas pavaikome, tačiau ilgainiui jos vėl susirenka”- toliau kalbėjo klinikų darbuotojos. Klausėmės ir stebėjomės, tai vyksta vienos prestižiškiausių Lietuvos ligoninių teritorijoje?

Gyvūnų laikymo ir priežiūros taisyklės griežtai draudžia maitinti be šeimininkes kates nenustatytose tam vietose. Tokios vietos sveikatos apsaugos įstaigos teritorijoje savivaldybė tikrai nustatyti negali, o ir sveikas protas sako, kad ten, kur taikomi griežčiausi higienos reikalavimai darbuotojams panaši veikla yra tiesiog nusikalstama, tačiau niekas į tai nereaguoja. Akivaizdu, kad ir Kauno valdininkai, bei Klinikų vadovai yra smarkiai paveikti žiniasklaidoje formuojamos nuomonės, kad gyvūnų teisės yra aukščiau žmogaus teisių, o šiuo atveju net ir ligonių teisių.

Įdomu, kaip į šiuos faktus sureaguos sveikatos apsaugos ministerija ir kiti valdžios atstovai į kuriuos meslaisvi redakcija ketina kreiptis artimiausiu metu.

meslaisvi.lt