Valstybinė ligonių kasa organizuoja tiesioginę konferenciją su „pensininku Vydu”

Pensininkas VydasGruodžio 6 d. 10 val. Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) organizuoja konferenciją „Būk protingas, nepermokėk už vaistus“. Ji tiesiogiai internetu bus transliuojama iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos. Renginį ves bene žinomiausias Lietuvos senjoras Vydas (aktorius Aistis Mickevičius), kuris ne tik supažindins su pagrindinėmis pacientų klaidomis, daromomis renkantis vaistus, bet ir pasidalins savo patirtimi, kaip sutaupyti.

Konferencijos tiesioginę internetinę transliaciją bus galima stebėti atvykus į bet kurią viešąją bibilioteką arba prisijungus prie Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Youtube kanalo. Gyventojai savo klausimus gali pateikti iš anksto arba konferencijos metu.

Į gautus klausimus atsakyti pensininkui Vydui padės kvalifikuoti specialistai – VLK Vaistų kompensavimo skyriaus vedėja Kristina Garuolienė, Sveikatos apsaugos ministerijos Farmacijos departamento direktorė Gita Krukienė ir Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos viceprezidentas Gediminas Žižys.

„Neracionalus vaistų vartojimas vis dar yra viena iš didžiausių žmonių daromų klaidų. Juk mums visiems svarbu ne tik pasveikti, bet ir sutaupyti renkantis vaistus, tačiau gyventojai to nedaro. VLK duomenimis, praėjusiais metais mūsų šalies gyventojai vien už kompensuojamuosius vaistus primokėjo 53,8 mln. eurų. Jeigu žmonės būtų rinkęsi pigesnius, generinius vaistus, visi kartu būtų sutaupę apie 32,5 mln. eurų“, – sako VLK Vaistų kompensavimo skyriaus vedėja K. Garuolienė.

Pasak jos, skirtingų gamintojų vaistų kainos gali skirtis kelis kartus, tačiau labai svarbu žinoti, kad visi vaistai su ta pačia veikliąją medžiaga yra tokie pat kokybiški. Kita didelė vaistų vartojimo problema – nesaikingas jų vartojimas. Kartais gyventojai perka ir vartoja daugiau vaistų nei jiems iš tiesų reikia, o tai tikrai nepagerina sveikatos.

 

Stebėkite tiesioginę transliaciją „Būk protingas, nepermokėk už vaistus“

Užduokite klausimą konferencijos dalyviams: http://klausimas.3erdve.lt

Visi gyventojai rūpimus klausimus gali pateikti el. pašto adresu info@vlk.lt arba ligonių kasų informacijos telefono numeriu 8 700 88888.

sm informacija

meslaisvilt