Įsivėlusi klaida apie Pagėgių savivaldybės viešuosius pirkimus atskleidė įtartinas schemas. Atsiprašome verslininko Vaido Gečo

s10000042016m. lapkričio 18 d. meslaisvi.lt publikavo straipsnį „Kaip mažosios vertės pirkimai Pagėgiuose kai kam virsta didelės vertės pelnu”. Šiame straipsnyje įsivėlė klaida. Rašėme, kad savivaldybė skyrė didelę sumą 42 350 eur. automobilių remontui, techninei priežiūrai apmokėti. Šias paslaugas savivaldybei suteikė UAB „Dirasta“, kurios vadovu įvardinome pagėgiškį Vaidą Gečą. Tai yra ne tiesa. UAB „Dirasta” yra registruota Cintijoniškių g. 13, Šilutėje, o jos vadovas yra  Algimantas Rimkus. Labai atsiprašome dėl šios įsivėlusios klaidos Pagėgių savivaldybės verslininko Vaido Gečo, o dabar norime paaiškinti, kaip ta klaida atsirado ir be to, taisant šį netikslumą radome įdomių detalių susijusių su Pagėgių savivaldybės valdžios organizuojamais mažosios vertės pirkimais.

Vasario mėnesio suvestinėje Pagėgių savivaldybė apmokėjo UAB „Deremika”, kurios vadovas yra pagėgiškis Vaidas Gečas  288 eur už savivaldybės automobilių remontą. Balandžio mėnesį tai pačiai V.Gečo įmonei už automobilių remontą savivaldybė sumokėjo 1600 eur. Į šias smulkias sumas net nekreipėme dėmesio, normalu, kad griūna Pagėgių savivaldybės automobiliai ir kad juos remontuoja Pagėgių savivaldybės verslininkas, turintis automobilių remonto įmonę. Tačiau tyrinėjant tolimesnių mėnesių suvestines mūsų akį patraukė rugpjūčio mėnesį už automobilių remontą skirta didžiulė 42 350 eur suma, kuri buvo skirta UAB „Dirasta” Panašūs įmonių pavadinimai ir nesitikint, kad Pagėgių savivaldybė gali remontuotis automobilius Šilutėje paskubomis priskyrėme įmonę „Dirasta ” Vaidui Gečui. Dar kartą dėl to atsiprašome. Šis įvykis paskatino dar kartą peržvelgti Pagėgių savivaldybės mažosios vertės pirkimus, kuriuose pastebėjome panašias tendencijas kaip ir su automobilių remontu, kuomet nepriklausomų nuo politikų vietinių verslininkų  paslaugų Pagėgių valdžia užsisako minimaliai, tarsi dėl akių, o didžiulės savivaldybės lėšos už panašias paslaugas  keliauja jau kitiems.

Štai atvejis  su gėlėmis, ūkininkė Rita Tamašauskienė,  savo sodinamų gėlių savivaldybei pardavė vieną mėnesį už 3000eur, sekantį už 5 700 eur, tuo tarpu iš Pagėgiuose veikiančios I.Jurkūnienės įmonės panašių gėlių nupirkta tik už 87 eur. Kita gėlininkė Laima Bitinienė savo paslaugų savivaldybei pardavė už iki 6000eur.

Smulkias elektros prekes savivaldybė perka iš UAB „Veižas”, o štai kapinių apšvietimui įrengti jau  samdo  UAB „Virdaina”, kuriai sumoka virš 11 000 eur. Ir taip daugumoje sričių, kuriose yra vykdomi pirkimai. Tokie savivaldybės klerkų veiksmai perša mintį, kad daugelis pirkimų yra daromi tik dėl akių.

meslaisvi.lt