Sporto metodininkas Pagėgiuose- naujas etatas senam savam.

Naujas Pagėgių seniūnijos darbuotojas P.Juodis.(nuotraukoje dešinėje)

Naujas Pagėgių seniūnijos darbuotojas P.Juodis.(nuotraukoje dešinėje)

Pagėgių savivaldybės tarybos narys Edgaras Kuturys savo socialinio tinklo paskyroje išplatino Pagėgių savivaldybės administracijos atsakymą į politiko paklausimą. Jis teiravosi, kokiomis pareigomis į Pagėgių seniūnija buvo priimtas naujas darbuotojas, ilgametis „tvarkiečių” valios vykdytojas pagėgiškis Pranas Juodis. Pasirodo šis pilietis, dabar jau biudžetinio sektoriaus darbuotojas nuo rugpjūčio 9 d. Pagėgių seniūnijoje įdarbintas sporto metodininko pareigoms eiti. E.Kuturys taip pat išplatino raštą, kuriame nurodytos funkcijos, kurios yra priskirtos šiai pareigybei. Pasirodo P.Juodis privalės sudaryti metinį savo darbo planą ir metų pabaigoje jo ataskaitą pristatyti seniūnui. Naujas seniūnijos darbuotojas turės padėti seniūnijos darbuotojams organizuoti seniūnijos sporto renginius, turės prižiūrėti sporto aikštynus, esant reikalui privalės atlikti smulkų jų remontą. P.Juodis turės ir didžiulę atsakomybę, jis atsakys už įstatymų, teisės aktų, sutarčių įsipareigojimų, surinktų ir pateiktų seniūnijai duomenų teisingumą. Šioje vietoje E.Kuturys deda klaustuką. Sporto metodininkui bus skirta dar viena, kaip opozicijos lyderis apibūdino, topinė užduotis, jis turės atsakyti už tvarką ir švarą salėse užsiėmimo metu. Visą tą darydamas P.Juodis turės garantuoti savo darbo skaidrumą ir viešumą.

E.Kuturys savo socialinio tinklo paskyroje šį įvykį komentuoja taip:

Graudu ir gaila žiūrėti kas dedasi Pagėgių savivaldybėje ir kam leidžiami mokesčių mokėtojų pinigai. Savivaldybės valdantieji vis ima paskolas ir tuo pačiu steigia etatus. Rugpjūčio mėn. įsteigiamas etatas nežinia kam ir už ką, nors Pagėgių savivaldybė pirmauja pagal valdininkų skaičių Lietuvoje. Pagėgių seniūnijoje įsteigtas „Sporto metodininko” etatas, nors didžiuliai pinigai skiriami VŠĮ Sporto ir turizmo centrui, kuris ir privalo rūpintis sportu savivaldybėje.
Atkreipkite dėmesį, kokios funkcijos ir klaidos aprašyme, o atsakomybė šio darbuotojo tai beribė, kadangi P. Juodis atsakys už įstatymų ir kitų teisės aktų teisingumą. Be to mokyklų direktoriai galės P. Juodį kviesti valyti sales, nes rūpinsis visos savivaldybės salių švara, kadangi seniūnija jų neturi. Va taip gimsta pareigybės, kai nežinoma kam jos. O kur žiūri Administracijos direktorė tvitindama tokį pareigybės aprašymą?

Apie tokį valdžios sprendimą nuomonę turi ir Informacijos Analizės Asociacijos vadovas Donatas Jančaras:” Manau, kad šios pareigos yra sukurtos kaip padėka P.Juodžiui už rinkimų metu atliktus darbus, juk visi gerai žino, kaip šis pilietis „juodai” dirba savivaldybėje per kiekvienus rinkimus.”

P.Juodžiui nustatytas pareiginės algos koeficentas yra 10, padauginus šį skaičių iš bazinės mėnesinės algos kuri nustatyta biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojams – 36 eur, kuri taikoma apskaičiuojant atlyginimus savivaldybių tarnautojams, gaunasi, kad naujasis etatas Pagėgių gyventojams atsieis 360 eur per mėnesį.

Priminsime, kad savivaldybėje jau dirba sporto salės administratorius, yra įsteigta VŠĮ „Sporto ir turizmo centras”, kurių pareigose taip pat dirba vieni iš lojaliausių partijos Tvarka ir Teisingumas atstovų Pagėgiuose.

meslaisvi.lt