Į cigarečių „žvejybos” vietą atvykę tikri žvejai kontrabandininkams iškrėtė staigmeną

Dviračiai kontrabandai

Tokiais dviračiais vežamos kontrabandinės cigaretės

Birželio mėnesio pradžioje Lietuvos pasienyje su Kaliningrado sritimi, Pagėgių savivaldybės teritorijoje  į Nemuno upę žvejoti atvykę žvejai sužvejojo neįprastą laimikį. Tiksliau ne sužvejojo, bet pakrantės žolėje aptiko du keistos konstrukcijos dviračius. Prie pastarųjų buvo privirinti iš metalinių juostų ir kampuočių padaryti lopšiai, greičiausiai skirti kažkam tai vežti. Tokiais lopšiais žuvies tikrai nepaveši, jie labiau skirti gabenti dėžėms. Kokias dėžes galima vežti nuo Nemuno ties Sovetsku žino kiekvienas. Dviračiai buvo be priekinių ratų. Kontrabandininkų darbo ypatumus išmanantis ekspertas sakė, kad priekiniai ratai iš dviračių išmontuoti tam, kad šių transporto priemonių niekas nenuvarytų iki ateis valanda X. Ta valanda greičiausiai būna naktį. Tuomet dviračių vairuotojai ateina į dviračių palikimo vietą ir atsineša priekinius ratus, juos susimontuoja ir laukia kol iš kitapus upės atplauks „svajonių” krovinys. Šį kartą nelegalaus verslo atstovams nepasisekė, į jų cigarečių žvejybos vietą atvažiavo tikri žvejai gaudyti žuvies. Žvejai pasirodė  Lietuvos patriotai, jie rastus dviračius pervežė į kitą vietą ir pranešė apie tai redakcijai. Atėjus valandai X atvykusių atsiimti prekių iš Rusijos veikėjų laukė staigmena, jų transporto priemonių nebuvo. Tuomet jiems greičiausiai teko apsispręsti, neštis namo dviračių priekinius ratus ar  gabentis dėžę  iš Kaliningrado srities.

prie dviračių lopšiai pritvirtinti standžiai

Prie dviračių lopšiai pritvirtinti standžiai

Į pasienio tarnybą dėl radinių žvejai nesikreipė nes sakė, kad nepasitikintys šia tarnyba, jie įsitikinę kad  „dirbantys” pasienyje kontrabandistai tarp pasienio pareigūnų turi bendrininkų, todėl su nelegalaus verslo atstovais geriau kovoti savais metodais, šiuo atveju dviračius padėti ten, kur jų greičiausiai niekas ilgai neras.

Džiugu , kad tarp eilinių Lietuvos žvejų atsiranda taip nusiteikusių vyrų, kurie supranta, kad kontrabandos verslas  kenkia Lietuvos ekonomikai ir  saugumui. Gaila, kad to nesuvokia kai kurie specialiuose jėgos struktūrose dirbantys pareigūnai, ypač tie, kurie seka politikų veiklą.

meslaisvi.lt