Registracijos vietą nuolat keičianti neįgaliųjų įmonė į Pagėgius ateina pasiimti milijono

Lyderio grupė

UAB „Lyderio grupė ” grįžta į Pagėgius

Pagėgių savivaldybėje aušta naujas statybų ir rekonstrukcijų metas. Merdėjanti statybų rinką netrukus turėtų atsigauti, nes čia netrukus prasidės du stambūs statybos projektai. 2016m. vasario 12d. ir 15d. Pagėgių savivaldybės administracija pasirašė dvi statybos darbų pirkimo sutartis. Statybininkai jau greitai turėtų pasirodyti Vilniaus gatvėje 46 Nr. pažymėtame pastate, buvusiuose Vaikų globos namuose (nors sutartyje rašoma, kad tai vaikų globos namai) ir Pagėgių pradinėje mokykloje. Vaikų globos namuose bus vykdomi paprastojo remonto darbai už daugiau nei 240 tūkst. Eur.,o jau štai Pagėgių pradinės mokyklos atnaujinimui sutartis pasirašyta už beveik 690 tūkst.Eur. Abu šiuos konkursus laimėjo viena ir ta pati įmonė, UAB „Lyderio grupė” ir kas įdomiausia abiem atvejais ji nurungė vienintelį konkursuose dalyvavusį konkurentą UAB „Verslo Bitė”. Dar įdomiau, kad abudu kartus UAB „Lyderio grupė” konkursus laimėjo labai nedideliu skirtumu. Globos namus „Verslo Bitė” siūlė sutvarkyti už 252 Tūkst. o Pagėgių pradinę už 670 tūkst., tačiau „lyderiai” buvo gudresni ir darbų atlikimo kaina pasiūlė šiek tiek žemesnę. Sėkmė Pagėgiuose UAB „Lyderio grupė” statybininkus aplanko jau ne pirmą kartą. 2012 metais ši bendrovė seną Pagėgių pirties pastatą už 640 tūkst Lt.(185 tūkst.Eur) pavertė Pagėgių savivaldybės dienos centru, kuriame įsikūręs Pagėgių savivaldybės socialinių paslaugų centras. Po šio projekto įgyvendinimo bendrovė keliems metams buvo pasitraukusi iš Pagėgių statybų rinkos, tačiau panašu, kad dabar grįžta su trenksmu.

Lyderio istorija

„Lyderio Grupės” istorija spalvinga

Įmonės istorija

Pačios UAB „Lyderio grupė” įmonės istorija iš tiesų spalvinga. Prieš pasivadindama šiuo pavadinimus, bendrovė pradžioje turėjo keletą kitų vardų. Registrų centro duomenimis 2008 metais pakeistas pavadinimas iš UAB „EIP ISO konsultacijos ir auditai” į UAB „Lyderio akademija”. Tą pačią dieną įmonė pakeitė ir registracijos vietą, ji iš Šiaulių miesto persikraustė į sostinę.

Iki 2010 metų net tris kartus keitėsi šios įmonės veiklos tikslai, pasikeitė vadovas, o 2011 metais iš pavadinimo buvo išimtas žodis „akademija” ir vietoje jo atsirado žodis „grupė„. Taip įmonė tapo UAB „Lyderio grupė”. Iš karto po to sekė eilė įvairiausių pasikeitimų, vėl keitėsi veiklos tikslai ir rūšys, keitėsi vadovai , 2012 metais vėl persikėlė savo buveinę į kitą miestą, šį kartą buvo pasirinktas uostamiestis. Tačiau ši registracijos vieta buvo dar ne paskutinė. 2016 m. sausį UAB „Lyderio grupė” buveinę įregistravo jau kitoje Klaipėdos vietoje, iš Šilutės pl. gatvės persikėlė į Svajonių gatvę.

Įdomi detalė

UAB „Lyderio Grupė” pasirodo yra Neįgaliųjų socialinė įmonė . Socialinėse įmonėse siekiama įdarbinti asmenis, praradusius profesinį ir bendrąjį darbingumą, ekonomiškai neaktyvius, negalinčius lygiomis sąlygomis konkuruoti darbo rinkoje.

Kai Pagėgių savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Lyderio grupė”, keletą dienų iki to buvo pasirašyta ir kita sutartis. Neskelbiamomis supaprastintomis derybomis buvo pasirinkta bendrovė, kuri atliks Mokslo paskirties pastato esančio Vilniaus g. 46, kur ir senieji vaikų globos namai, dalies patalpų remonto darbus. Šiems darbams pasirinkta UAB „Statybų techniniai sprendimai”, viena iš pagrindinių statybos darbų tiekėjų Pagėgių savivaldybėje.

meslaisvi.lt