Po Vyriausybės atstovo pastabų, Pagėgių mero savivalė turėtų baigtis.

Dsc02120  Į Lietuvą atėjo pavasaris. Atrodo, kad jis pasibels ir į Pagėgių savivaldybės tarybos opozicionierių langus. Visai neseniai valdančioji Tarybos dauguma sudaryta iš „tvarkiečių” priėmė tarybos  posėdžių vedimo reglamento pakeitimus. Šiais pakeitimais valdantieji sumanė pažaboti tarybos narių pasisakymus. Įsigaliojus šiai tvarkai kiekvienu posėdyje svarstomu klausimu Tarybos narys  gali kalbėti tik vieną kartą ir tik vieną minutę. Maža to, po pakeitimų posėdžio pirmininkas savo nuožiūra gali nutraukti net tokį trumpą kalbėtojo pasisakymą. Šie ir kiti reglamento pakeitimai žinoma rimtai apribojo opozicionierių darbą, todėl jų lyderis Edgaras Kuturys kreipėsi į Vyriausybės atstovo Tauragės apskrityje instituciją, kad pastaroji įvertintų tokių reglamento pakeitimų teisėtumą. Ir įvertino. Vasario 23 d. Vyriausybės atstovė Irena Ričkuvienė išsiuntė Pagėgių merui teikimą, kuriame reikalauja artimiausiame Tarybos posėdyje peržiūrėti reglamento pakeitimus  prieštaraujančius aukštesniems Lietuvos įstatymams. Savo reikalavimus I.Ričkuvienė pagrindė eile įstatymų, vienas jų vietos savivaldos įstatymas, kuriame nurodyta, kad vietos savivaldybės taryba savo patvirtintame Reglamente negali apriboti Įstatymu savivaldybės Tarybos nariams suteiktų teisių.

Tokį Vyriausybės atstovės raštą, opozicijos lyderis Edgaras Kuturys komentavo taip: „Džiaugiuosi, kad Vyriausybės atstovo institucija vadovaujasi įstatymais, o ne taip, kaip mūsų valdančioji dauguma. Sumanė savivaliauti, prisiėmė pakeitimus net nepaanalizavę aukštesnių įstatymų, galvojo, kad galės mus užčiaupti. Deja, bet taip lengvai jiems to padaryti nepavyks.

Šį Vyriausybės atstovo teikimą Savivaldybės Taryba turėtų svarstyti artimiausiame Tarybos posėdyje. Tada ir sužinosime, ar pavyko Pagėgių opozicijai apginti ne tik savo, bet ir gęstančios demokratijos teises.

meslaisvi.lt