Už Pagėgių savivaldybės buto nuoma 4Lt per mėnesį, privilegijos L.Lauciutei

Facebook.com nuotrauka

Facebook.com nuotrauka

Čia rašysime apie tai, apie ką net gražiausiame sapne nesusapnuotumėte, tačiau kai kam tai ne sapnas, o realybė. Pagėgių savivaldybė garsėja ilgomis socialinio būsto laukiančių eilėmis, kai kurie socialiai atskirti žmonės  savivaldybės butų laukia beveik po dešimt metų ir „prošvaisčių” kol kas nematyti. O nematyti jų, nes tokiais žmonėmis besirūpinantys socialiniai darbuotojai patys užsiėmę šiuos butus,  ir dėl to dar  paskendę melo liūne. Lina Lauciūtė, Pagėgių seniūnijos socialinė darbuotoja, apie ją jau ne kartą rašėme, tačiau privalome sugrįžti dar kartą. Meslaisvi pradėjo domėtis jos gyvenimo socialiniame būste ypatumais dar gerokai prieš metus. Tuomet L.Lauciutė padrikai pasakojo, kad ji atseit gyvena savo draugo socialiniame būste, vėliau kažką kalbėjo apie savo neįgalią mamą, kad tai jos butas, o kaip yra iš tikrųjų iki šiol nėra aišku, tiksliau aišku, bet ar ši savivaldybės Turto skyriaus versija yra tikra, kyla daug abejonių. Pradėjus tyrimą, meslaisvi redakciją nuo pat pirmų dienų savivaldybės tarnautojai stengėsi vedžioti klystkeliais, tą daro ir dabar. Paskutiniame savivaldybės Tarybos posėdyje sužinojome, kad L.Lauciutei leista išsipirkti savivaldybei priklausantį būstą esantį Žemaičių gatvėje 24-2,Pagėgiuose. Savivaldybės Turto skyriaus vedėja L.Šegždienė posėdyje taip pat pranešė, kad šį butą L.Lauciutė iš savivaldybės nuomojasi, o dabar nusprendė pirkti. Po ilgų Turto skyriaus atsirašinėjimų galų gale pavyko išsiaiškinti, už kiek ir nuo kada L.Lauciutė šį butą iš savivaldybės „nuomavosi”. Pasirodo, socialinei darbuotojai dar 2008 metais administracijos direktoriaus įsakymu šis butas buvo išnuomotas, o nuomos kaina buvo 4Lt 66cnt. per mėnesį. 2014 metų pabaigoje, prieš Lietuvai įsivedant eurą nuomos mokestis buvo perskaičiuotas ir nuo naujų metų jis jau buvo 4,03 Eur.

Kyla klausimas, jei butas L.Lauciutei jau buvo išnuomotas  2008 metais, kodėl ši tarnautoja 2014 metų pabaigoje atsakinėdama į meslaisvi klausimus visiškai nesiorientavo, kokiomis sąlygomis ji gyvena šiame bute. Akivaizdu, kad ši savivaldybės versija „kvepia” korupcija. Na bet tiek to, palikime šį reikalą Tvarkos ir Teisingumo partijos narių sąžinei, o gal ir teismui. Pabandykime atkreipti dėmesį į kitą šios istorijos momentą. Jei nuo 2008 metų L.Lauciutė nuomavosi butą už 4Lt 66cnt per mėnesį, tai per metus į savivaldybės biudžetą turėjo sumokėti 55Lt,92 cnt, o per šešis metus iki 2014 metų pabaigos L.Lauciutės piniginė suplonėjo NET 335Lt 52cnt.Vėliau Lietuvai įsivedus eurą, L.Lauciutė nuomodama šį butą gyveno dar 10 mėnesių ir už šį laikotarpį turėjo sumokėti 40Eur. Šios sumos tikrai nėra didelės, galima sakyti visiškai mažos, turbūt dėl to L.Lauciutė per septynerius gyvenimo socialiniame bute metus sugebėjo sutaupyti 4500eur, už kuriuos ir perka Pagėgių savivaldybei priklausantį butą.

Savivaldybės Turto skyriaus klausėme dar vieno dalyko. Už kiek Pagėgių valdžia šį butą pirko. Tačiau šiame  atsakyme klerkai duomenų nepateikė. Jie tik informavo, kad pirkimo pardavimo sutartis yra Tauragės archyve, o  kai bus surasta, tuomet ir informuos redakciją. Nuo pirmo paklausimo dėl šio socialinio būsto savivaldybės administracijai praėjo daugiau nei dvi savaitės,  todėl galime manyti, kad Tauragės archyve yra labai daug Pagėgių savivaldybės administracijos įvairių sutarčių tarp kurių rasti norimas sudėtinga, ypač tas, kurias pagėgiškiai gali ne taip suprasti.

meslaisvi.lt