Druskininkų savivaldybės sprendimas turėtų būti geras pavyzdys net užsienio valstybėms.

Lesinimo balkonuose pasekmės

Viena iš paukščių lesinimo balkonuose pasekmių.

Visiškai neseniai Druskininkų savivaldybės Taryba priėmė sprendimą, kuris papiktino Lietuvos ornitologus, bei žmones, besivadovaujančius gyvenime emocijomis. Nuo šiol druskininkiečiai daugiabučių namų balkonuose negalės lesinti paukščių. Toks sprendimas žinoma nepatiko tuo užsiimantiems gyventojams, tačiau kitai daliai žmonių, kurie kenčia nuo tokio kaimynų „hobio” šie pasikeitimai tikrai turėtų praskaidrinti gyvenimą.

„Draudimas atsirado neatsitiktinai, tokiu kaimynų elgesiu pradėjo skųstis vis daugiau žmonių”- sako Druskininkų savivaldybės atstovė Agnė Baranauskaitė. ” Vis dažniau, ypač pastaraisiais metais, butų balkonus ir langus nuolat apteršia balandžiai ir kiti paukščiai, o tie žmonės, kurie lesina paukščius, kaimynų balkonų ir langų paskui tikrai nenuvalo, priduria ji. Be to, visi žinome, kad šiuo metu Lietuvoje vyksta daugiabučių namų renovavimas, todėl žiūrint į netolimą ateitį toks sprendimas tiesiog būtinas, nes tikrai atsinaujinę savo būsto išorę žmonės nenorės, kad ji būtų apdergta paukščių išmatomis. Daliai žmonių trukdo ir lesinamų paukščių keliamas triukšmas. Žmonės skundžiasi, kad  paukščiai nuolat skleidžia garsus trikdančius jų ramų poilsį namuose”-kalbėjo A.Baranauskaitė

Lietuvos ornitologų draugijos nario atsakingo už paukščių lesinimą, Gedimino Petkaus argumentai prieš tokius pasikeitimus skamba šiek tiek juokingai. Anot jo, žiemą lesyklos paukščiams yra išsigelbėjimas, be to, tai nėra draudžiama nė vienoje užsienio šalyje. Apie kokį išsigelbėjimą kalba ornitologas nelabai aišku, juk sniegas žiemos metu Lietuvoje jau praktiškai neiškrenta, o jei jau ir iškris, tai tikrai yra būdų paukščius gelbėti lesinant juos specialiai tam įrengtose vietose, kurių įrengimu ir žada pasirūpinti savivaldybės administracija.

G.Petkaus manymu sprendimai, kurių nėra priėmusi nei viena užsienio valstybė neturėtų būti priiminėjami ir Lietuvoje, tačiau ornitologas nepagalvojo, kad Druskininkų savivaldybės sprendimas kaip tik geras pavyzdys valstybėms, nepaisančioms visų daugiabučiuose gyvenančių   žmonių nuomonės.

meslaisvi.lt