Valstybinės žemės dalybos Pagėgiuose ir Kretingoje panašios, ar sulauks ir Pagėgiai STT dėmesio

20150814_101246

Šalia nuosavos Palmiros E. žemės J.B. kasasi didžiulį tvenkinį

Neseniai STT Klaipėdos valdybos pareigūnai gavo duomenų, kad Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Kretingos skyriaus vyriausiasis specialistas K. B. padėjo asmeniui (A. V.) apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą – Kretingos rajone valstybei priklausantį 75 ha žemės sklypą ir valstybei priklausantį 76 ha miško sklypą. Vėliau jie buvo išskaidyti į 37 atskirus sklypus ir suprojektuoti įvairiose Lietuvos savivaldybėse. Šių sklypų vertė daugiau kaip 250 000 eurų.
Korupciniais nusikaltimais įtariamas K. B. buvo sulaikytas.

Panašios valstybinės žemės pardavimo operacijos vyksta ir Pagėgiuose. Miesto gyventoja Palmira.E. meslaisvi redakcijai guodėsi, kad aplinkui jos nuosavą žemės sklypą vyksta tvenkinių kasimo darbai.Tuos tvenkinius kasa toks J.B., kuris pasak moters jau seniai dalyvauja valstybinės žemės privatizavimo „žygyje” Pagėgių savivaldybėje. Žinoma, vienam  tokios apimties reikalų sutvarkyti nepavyktų, todėl moteris įtaria, kad perkant valstybines žemes jam talkininkavo Nacionalinės žemės tarnybos Pagėgių skyriaus specialistė Violeta Kriščiūnienė. Ši specialistė skambėjo ir kitoje istorijoje su nupirktomis valstybinėmis žemėmis. Panašiai prieš metus ūkininkė iš Bardėnų taip pat nurodė šią NŽT darbuotoją  galimai prisidėjus prie apgaulingų žemės pardavimo machinacijų. Daug metų nuomavusis 24 ha žemės plotą nusipirkti jo kaip pirmumo teisė turinčiai ūkininkei nepavyko. Be jos žinios žemė buvo parduota žymiai toliau  eilėje valstybinės žemės pirkimui stovinčiai Vilkyškių seniūno pavaduotojai Evelinai Papondikytei. Apie tai meslaisvi.lt plačiai rašė straipsnyje Įsivėlę į išmokų už žemes biznį, Pagėgių savivaldybės tarnautojai skęsta melo liūne(video).

P1280635

21 vieno sklypo teritorijoje, priklausančio Pagėgių politikui vyksta statybos darbai.

Sodų gatvės gyventoja Palmira pasakoja, kad kažkoks vyras pravarde „Šveicaras” taip pat dalyvauja sprendžiant reikalus su valstybinėmis žemėmis. Jis yra įsigijęs vieną sklypą iš piliečio J.B., kuris dar viename privatizuotame iš valstybės žemės sklype kasą didžiulį tvenkinį, kuris bus  kuriamos šeimos poilsiavietės teritorijoje. Tokio prūdo kasimas, moters nuomone labai pakenks greta esančių sklypų savininkams. Žemės bus nusausintos įsitikinusi moteris. Palmira E.  kasančiam tvenkinį priminė, kaip jis šaipėsi iš jos ir sakė, kad pastaroji nenunešė  V.Kriščiūnienei  100Lt., kad specialistė pagelbėtu moteriai persikelti 15 a  kitoje vietoje esantį sklypą šalia kito moteriai priklausančio sklypo ir taip sklypai būtų vienoje vietoje. „Jis sakė kad turi dalintis, kad čia sukasi pinigai, šį vyrą žino jau ir Pavilkių kaime, ten jam už apgaules šakėmis grasino”- nesusilaikydama kalbėjo moteris. Pokalbyje taip pat  dalyvavęs J.B. neigė kažką panašaus anksčiau kalbėjęs  Palmirai E. Jis gynė  žemėtvarkininkę, atseit ji tikrai padori moteris ir į korupcinius ryšius nesiveltų.

Nesiveltų, tai nesiveltų, tačiau keisti sutapimai lydi šią valstybės tarnautoją. Jau antra moteris teigia, kad būtent ši darbuotoja prisideda prie valstybinės žemės sklypų apgaulingo dalinimo. Be to, didžiulis žemės plotas esantis Būbliškės kaime atiteko žinomiems Pagėgiuose politikams. Privatizuotoje teritorijoje jie suformavo atskirus dvidešimt vieną sklypą, kuriuose jau vyksta statybos darbai. Šiame žemės plote už ES paramos lėšas numatytas  viešųjų erdvių sutvarkymas, kurio metu turėtų būti įrengtos inžinerinės sistemos, išasfaltuota gatvė, sutvarkyti šaligatviai ir aplinka.

Pasirodo NŽT Pagėgių skyriaus specialistė Violeta Kriščiūnienė pakeitė pavardę. Dabar ji yra Junkarienė.

Telefonu V. Junkarienė sakė, kad mūsų minėtas J.B. tikrai nėra tarp tų, kuriuos vadina „žemgrobiais”. Konflikto aplinkybės tarp kaimynų jai yra žinomos.

„Jis turi tik apie 10 ha žemių, o kad nesutaria su kaimynėmis čia jau ne mano reikalas”- dėstė V.Junkarienė

Pavardę moteris dažniausiai keičia dėl vienos priežasties, tada kai ji išteka. Todėl nuoširdžiai sveikiname Violetą su šiuo gyvenimo įvykiu, tačiau vis tiek norėtume, kad STT pareigūnai patikrintų jos paskutinių metų darbinę veiklą.

 


meslaisvi.lt