Aiškėja kas gali pirkti nenaudojamą kelią Pagėgiuose, gali būti, kad tai bus vėjo jėgainininkai

 

Dar gerokai iki aukciono šis kelias buvo ardomas

Dar gerokai iki aukciono šis kelias buvo ardomas

Pagėgių komunaliniam ūkiui netrukus prasidės aukso amžius. Šiai bendrovei daugiau nebereikės pardavinėti nenaudojamo kelio-pylimo Plaušvarių kaime viešajame aukcione. Nuo rugsėjo 9d. Pagėgių komunalinis ūkis galės šiuo turtu disponuoti laisvai, t.y. pardavinėti  kelią ne kaip visą elementą, bet dalimis. Tokį sprendimą rugsėjo 9-os Pagėgių savivaldybės tarybos posėdyje priims savivaldybės taryba.  Kiekvienas panorėjęs nusipirkti bet kokį kiekį į pylimą supilto grunto galės laisvai kreiptis į komunalininkus. Apie prasidedančius pokyčius „pylimo“ pardavime Pagėgių komunalinio ūkio direktorius Saugintas Vaičiūnas sakė taip:

„Kadangi jau skelbėme keletą viešų aukcionų, o pirkėjų neatsirado toks kelio pardavimo variantas manau geriausias. Jau turbūt praėjo tas laikas kai tas „pylimas“ buvo naudingas kai galėjome jį pelningai parduoti. Turiu omenyje naujojo tilto ir aplinkkelio į Kaliningrado sritį statybas. Šiai dienai visam objektui tikrai neatsiranda pirkėjo, o atiduoti pylimą už mažesnę kainą nei jis yra įvertintas tikrai neapsimoka, nes tada sumažėtų mūsų įmonės įstatinis kapitalas. Aišku tas vadinamas supiltas pylimas nėra atatinkamai sertifikuota smėlio ar skaldos rūšis, ten yra įvairaus grunto mišinys ir atskirti vieną kokią nors grunto rūšį tikrai neįmanoma. Parduodami gruntą atsižvelgsime į panašios prekės rinkos kainą, o ji yra už vieną krovininį automobilį apie 140Eur. Yra tikrai pirkėjų, kurie norėtų pirkti gal būt tik dalį šio mūsų grunto. Šiuo metu mūsų regione sparčiai vysto statybas  vėjo jėgainininkai, gali ir jie susidomėti mūsų preke.“

Į klausimą ar pasiruošęs pardavimo skaidrumo užtikrinimui S.Vaičiūnas sakė: “Kol neįsigaliojęs tarybos sprendimas tokios strategijos dar nesvarsčiau. Kai tik tarybą suteiks galimybę taip pardavinėti kelią, aš paruošiu planą, kaip tas bus daroma, kaip užtikrinti skaidrumą ir panašiai, panašiai. Patikėkite, man užsikrauti „mašina ten, mašina šen“ tikrai neapsimoka, dirbdamas  komunalinio ūkio vadovu tokių niuansų nesiekiu. Be to pardavimas tikrai pagyvins Pagėgių savivaldybės darbo rinką. Aš galvoju, kad šiai kelio pardavimo „operacijai“ gali reikėti trijų-keturių etatų. Girdėjau kad anksčiau šį kelią jau kasė kas nori ir kiek nori, todėl esu numatęs užtikrinti  ir šio grunto apsaugą.

Tarybos narys Petras Ubartas, dirbantis „Tauragės regiono keliai“ meistru sakė, kad toks kelio pardavimo būdas tikrai Pagėgių komunaliniam ūkiui turėtų išeiti į naudą. “ Jeigu vadovas protingai organizuos pardavimą, tai šalia parduodamo pylimo turėtų atsirasti būdelė, kurioje būtų darbuotojas, pildantis dokumentaciją, važtaraščius, kad kiekvienas gautas už gruntą euras pakliūtų į komunalinio ūkio kasą.“-sakė P.Ubartas

Pagėgių savivaldybėje sparčiai dyksta vėjo jėgainių parkai. Prie kiekvienos iš statomų jėgainių reikalinga įrengti privažiavimo kelius. Nemažai jėgainių čia statysis ir valdančios Pagėgius partijos Tvarka ir teisingumas lyderio R.Pakso žentas  A.Stumbras.  Jau daugelį metų Pagėgius valdančios partijos Tarybos nariai priėmė sprendimus, kurių seka kelia  įtarimų, kad šie sprendimai buvo priimti įgyvendinant puikų verslo planą. Pirmas sprendimas, kurį priėmė Pagėgių Taryba daugiau kaip prieš metus, buvo atiduoti nenaudojamą kelią –pylimą Pagėgių komunaliniam ūkiui nuostoliams dengti. Vėliau buvo priiminėjami sprendimai leisti plėsti Pagėgių savivaldybėje vėjo jėgainių parkus ir paskutinis sprendimas, kurį Pagėgių taryba priims rugsėjo 9d. bus leisti Pagėgių komunaliniam ūkiui ne aukciono būdu pardavinėti jam priklausantį turtą.

Turbūt ne veltui pokalbio metu komunalinio ūkio direktorius prasitarė, kad jo įmonės disponuojamu turtu gali susidomėti vėjo jėgainininkai.

meslaisvi.lt