Pagėgių savivaldybės darbuotoja A.Truškauskienė sena, bet dar gera, nes juk vėl bus rinkimai.(video)

S1370019

Adelija Truškauskienė  rinkimų ir Juridinio skyriaus vyriausioji specialistė

Pagėgių savivaldybės gyventojai gali švęsti, juos aptarnaujantys valdininkai nuomosis dar du naujus automobilius. Tačiau šis straipsnis ne visiškai apie juos, nors apie mašinas užsiminsime ne kartą. Adelija Truškauskienė, Pagėgių savivaldybės juridinio skyriaus vyriausioji specialistė ruošė projektą, kurio pagrindu ir bus išnuomoti šie automobiliai, tačiau į tarybos narių klausimus apie projekto smulkmenas liepos 30d. specialistė atsakymų  ieškojo sunkiai. Opozicijos lyderis Edgaras Kuturys,  norėjo išsiaiškinti, kodėl automobiliai bus nuomojami, o ne perkami. „Gal geresnis variantas toks”- į E.Kuturio klausimą atsakė A.Truškauskienė. Juridinio skyriaus vyriausioji specialistė automobilių poreikį komentavo taip: ” Administracijos automobiliai yra ne pirmos jaunystės, todėl administracijai atiduosime dabartinį mero automobilį, o merui išnuomosime naują. Kitu automobiliu, kuris turės daugiau nei penkias sėdimas vietas naudosis žemės ūkio skyrius, nes jiems labiausiai reikia” vėliau išsiplėtus diskusijoms A.Truškauskienė greičiausiai, kad taip pat yra „ne pirmos jaunystės” jai adresuotus klausimus paprašė atsakyti pačios Pagėgių savivaldybės administracijos direktorės. Mero leidimu, gerokai jaunesnė direktorė  šiek tiek praplėtė informacijos kiekį  dėl ko nuomojami, o ne perkami automobiliai. Pasirodo savivaldybė neturi finansinių galimybių juos pirkti, todėl ir pasinaudota nuomos proga.

Neaišku, ar dėl to, kad yra „ne pirmos jaunystės”, panašiai prieš metus A. Truškauskienės pareigos sumažėjo. Ilgus metus vadovavusi visam Pagėgių savivaldybės juridiniams skyriui ji tapo šio skyriaus vedėjos pavaduotoja, o šiuo metu  dirba  tik vyriausiąja specialiste. A.Truškauskienės pareigos sumažėjo ir kitoje veikloje. Ši savivaldybės darbuotoja jau ilgus metus dalyvauja rinkimų komisijose. Iki 2007 metų A.Truškauskienė užimdavo net pačią aukščiausią Pagėgių mastu rinkimų komisijos vietą, Pagėgių apygardos rinkimų komisijos pirmininkės postą, tačiau tais nelemtais 2007 metais A.Truškauskienė įsivėlė į rinkimų skandalą. Jos darbu nepasitikėjimą pareiškė 7 iš 16 Pagėgių apygardos rinkimų komisijos narių. Jie kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją reikšdami nepasitikėjimą apygardos komisijos pirmininke. Komisijos nariai sakė nebegalintys žiūrėti, kaip mašinomis tiesiog po savivaldybės langais, kur vyksta išankstinis balsavimas, atvežami, kaip įtariama, papirkti rinkėjai. Tuo metu A.Truškauskienė komentavo paprastai:„Aš nematau, kad čia būtų kažkas ne taip padaryta. Viską mes darėme, kaip priklauso pagal įstatymus“.

Nors po teismo rinkimai Pagėgiuose ir buvo pripažinti  galiojančiais, tačiau tai sudavė rimtą smūgį A.Truškauskienės karjerai dirbant rinkimų komisijose. Vėliau rinkimuose juristė dalyvavo tik kaip Rambyno apylinkės komisijos pirmininke. Ši apygarda pagal rinkėjų aktyvumą Pagėgių savivaldybėje užėmė antrą vietą. Čia atėjo 65,89% rinkimų teisę turinčių gyventojų. Šis rodiklis gana aukštas, kaip ir kitas, sugadintų biuletenių kiekis šioje apylinkėje. Jų rasta buvo 47vnt. Greičiausiai, kad ir nėra jau „pirmos jaunystės”, A.Truškauskienę dar matysime ir artimiausiuose rinkimuose dirbant rinkimų komisijose, nes rinkimų rezultatai rodo patys už save.

meslaisvi.lt