Klasta Kulautuvos pliaže – atsargiai, smala!

20150704_160240

Kulautuvos pliažo prieigose gražus reklaminis stendas

„Kuriame Lietuvos ateitį”, tokiais reklaminiais stendais jau keletą metų pasipuošusi visa Lietuva. Ne išimtis ir Kauno rajonas. Šio rajono Kulautuvos miestelio už ES pinigus įrengtas pliažas poilsiautojus pasitinka taip pat tokiu  stendu. Tačiau šie skambūs žodžiai daugeliui gyventojų apkarsta jau po kelių žingsnių. Norint pakliūti į paplūdimį reikia nusileisti naujai įrengtais laiptais, o čia ir slypi klasta, kurią tyčiom, ar ne tyčiom padarė statybininkai.

Pakaitinus saulei, iš laiptų veržiasi smala

Pakaitinus saulei, iš laiptų veržiasi smala

Užlipus jau ant pirmųjų laiptų pakopų, jūs suprasite, kad laiptais lipti neįmanoma, nes iš jų veržiasi smala, o veržiasi ji todėl, kad pakopos padarytos iš geležinkelio pabėgių. Būtų sunku patikėti, kad laiptai buvo suprojektuoti būtent iš pabėgių, greičiausiai tai statybininkų saviraiška.

ES pinigais finansuojamų projektų skambūs ne tik  reklaminių stendų užrašai, skambūs ir pačių projektų pavadinimai. Štai šio pliažo įrengimas buvo vykdomas prisidengus pavadinimu „Vietinė ir urbanistinė plėtra, kultūros paveldo ir gamtos išsaugojimas bei pritaikymas turizmo plėtrai”. 20150704_155939Labiausiai mums krito į akį žodžiai „gamtos išsaugojimas”.

Laiptų turėklai

meslaisvi.lt