Naujiena Lietuvoje- atliktų namuose, ar vaistinėje testų pagalba galite išvengti rimtų ligų

6  Ar girdėjote apie ligų nustatymo testus, kuriuos galima atlikti tiesiog namuose ar vaistinėje? Jei ne, tai būtinai paskaitykite šį tekstą, gali būti, kad tai padės jums išvengti rimtų sveikatos problemų. Viskas prasidėjo nuo to, kuomet atsitiktinai nugirdome istoriją, kurią papasakojo 53-jų metų vyras:

„Visuomet savęs klausdavau, jeigu nieko neskauda, šlapinuosi gerai ir lytinis gyvenimas puikus ar man reikia pasitikrinti prostatą. Vis dėl to mintis, kad ankstyvoje stadijoje aptiktas prostatos vėžys gali išgelbėti mano gyvybę dažnai knibždėdavo mintyse. Vieną dieną žmona pasakė, kad prostatos specifinio antigeno (PSA) kiekį kraujuje, nuo kurio priklauso prostatos fizinė būklė, galima sužinoti atlikus testą namuose. Ji ne tik sužinojo, bet ir pati man jį įteikė. Testavimas užtruko vos 15 min. ir deja, bet parodė teigiamą rezultatą, kas reiškė, jog PSA rodiklis viršija leistiną normą. Kreipiausi į gydytoją, kuris atliko papildomus PSA tyrimus. Jie patvirtino mano problemą. Vėliau paėmė biopsija. Taip pas mane aptiko piktybinį auglį, tačiau labai ankstyvojoje stadijoje, kurios metu auglį galima buvo nesunkiai pašalinti ir taip išvengti prostatos vėžio. Laiku atliktas testas išgelbėjo mano gyvybę.”

Nusprendėme pasidomėti kas, kur ir kokius dar ligų nustatymo testus platina Lietuvoje. Pasirodo tokių sveikatos testų atliekamų namuose nustatyti vienai ar kitai ligai yra ne vienas ir ne du. Testų pagalba, tiesiog namuose galima išsiaiškinti, ar įkandusi jums erkė neužkrėtė jūsų Laimo liga, ar jūs esate alergiškas kam nors, ar gerai funkcionuoja jūsų inkstai, skydliaukė, virškinamasis traktas ir kiti jūsų organizmo organai. Daugiau apie ekspres testus galima pažiūrėti ČIA.

Vieninteliai jų platintojai Lietuvoje yra MB Euromedika, įsikūrusi Vilniuje. Generalinė bendrovės direktorė Irina Pozniak papasakojo, kaip šie testai atkeliavo į mūsų šalį.

„Prieš keletą metų darbo reikalais buvau užsienyje. Netikėtai man ten pradėjo stipriai skaudėti gerklę, taip, kad tapau visiškai nedarbinga. Skubiai nuėjau į artimiausią vaistinę ir mano nuostabai, vaistininkas neįbruko man vaistų, o pradžioje pasiūlė  atlikti streptokokinės infekcijos testą. Niekada nebuvau apie tai girdėjusi, todėl nusprendžiau išbandyti. Nusipirkau ir vietoje atlikau tą testą , kuris parodė, kad  infekcijos nėra. Tai truko apie 15 minučių. Vaistininkas pasakė, kad antibiotikų tikrai man nereikia,užteks paprasto vitamino C ir čiulpinukų. Nusipirkau tai, ką patarė vaistininkas ir jau visai greitai pasijutau geriau, galėjau toliau dirbti. Grįžusi į Lietuvą nusprendžiau pasidomėti, ar yra galimybės ir pas mus atlikti panašius sveikatos testus. Deja, bet tokių testų vaistinėse nebuvo. Tada ir gimė idėja susirasti šiuos testus, atvežti į Lietuvą ir taip suteikti mūsų piliečiams nesudėtingai, namų sąlygomis pasitikrinti savo sveikatos būklę. Vos pradėjusi šių testų prekybą Lietuvoje sulaukiau klientų atsiliepimų. Viena 40-metė moteris miško gėrybių mėgėja  papasakojo, kad vieną dieną iš miško grįžo su įsisiurbusia erke. Kadangi nuo „laimo” ligos skiepų nėra, ji sunerimo. Atsargiai ištraukė erkę, o vėliau nuėjo į vaistinę pasikonsultuoti. Vaistinės darbuotoja ir papasakojo nukentėjusiajai, kad yra tokie ekspres testai, kurių pagalba galima nustatyti, ar erkės įkandimas neturės jokių pasekmių sveikatai. Testą, kaip ir laboratorinius tyrimus reikia atlikti praėjus dviems – keturioms savaitėms arba iškarto, jei įkandimo vieta parausta. Palaukusi dvi savaites moteris tyrimus atliko savo namuose. Testo rezultatai buvo teigiami. Ji iš karto nubėgo pas daktarą, kuris jos didžiam nusivylimui patvirtino, kad ji serga „Laimo” liga. Gydytojas paskyrė ekstra terapiją, kurios metu naudojami specialūs preparatai. Medikas patvirtino, kad nusistačiusi anksti „Laimo” ligą moteris išvengė rimtesnių bėdų, kurios galėjo baigtis net neįgalumu.

Euromedika vadovė Irina Pozniak

Euromedika vadovė Irina Pozniak

I.Pozniak taip pat pasakojo, kad jai žinomi ir daugiau atvejų, kuomet jos  produktų dėka žmonės pradėdavo spręsti savo sveikatos problemas ankstyvojoje stadijoje. Vienas vyras atlikęs laiku virškinamojo trakto H.pylori bakterijos testą sužinojo, kad tokia bakterija pas jį gyvena ir laiku ėmėsi priemonių, kad šia liga neužsikrėstų jo šeimos nariai.

„Euromedikos” testų pagalba galima išsitirti ir inkstų, kepenų, šlapimo takų veiklą.

Testus galima įsigyti visose Gintarinė vaistinė, Norfos vaistinė, BVG (Baltijos vaistinių grupė), Camelia, Mano vaistinė.

Jeigu tuo momentu vaistinėse nėra jums reikiamo testo, po jūsų užsakymo praėjus dienai jis bus prekyboje. Testus taip pat galima nusipirkti ir elektroniniu būdų. Jais prekiaujama www.diagnostikostestai.lt, www.hiperfarma.lt , www.efarma.lt.

Testo atlikimui jums reikės tik lašo kraujo iš piršto. Šiai procedūrai taip pat sukurtas specialus automatinis lancetas, kurio pagalba tą be skausmo atliksite namuose. Kaip tą padaryti, galite pažiūrėti čia:

Dar niekada profilaktika nebuvo tokia paprasta.

Platesnę informaciją ir apie visus esamus testus galite sužinoti svetainėje  www.diagnostikostestai.lt

meslaisvi.lt