Po kapitalinio remonto lūžo Bažnyčios kryžius, pasak klebono tai visiškai su darbais nesusiję.

Priešrinkiminiame žurnale valdžia nepamiršo pasigirti suremontuota Ropkojų bažnyčia

Priešrinkiminiame žurnale valdžia nepamiršo pasigirti suremontuota Ropkojų bažnyčia

Donatas Jančaras

Jau prabėgo nemažai laiko po rinkimų į savivaldybių Tarybas. Žmonės pradeda gyventi įprastu ritmu, juolab, kad Pagėgiuose valdžia nepasikeitė. Tačiau aš kai ką noriu prisiminti. Ne todėl, kad vėl sukritikuočiau mūsų šauniąją valdžią, o todėl, kad parodyčiau, kaip ji mums  į akis miglą pučia . Gal dar liko žmonių, pas kuriuos užsiliko gražus priešrinkiminis žurnalėlis „Pagėgių krašto vardan” tame žurnale mūsų nepamainoma valdžia gyrėsi savo nuveiktais darbais. Ten įrašė ir sutvarkytas Pagėgių savivaldybės katalikų bažnyčias. Nors jos buvo tvarkomos per Vietos Veiklos Grupę, Pagėgiuose įsitvirtinę veikėjai prisirašė nuopelnus sau. Tačiau čia rašau visai ne apie tai. Vienos tokios Ropkojų kaimo Natkiškių seniūnijoje suremontuotos bažnyčios kryžius netrukus po renovacijos nulūžo ir pasviro į šoną. Šios bažnyčios kapitaliniam remontui buvo išleista beveik 325 000 Lt.

Pasak kunigo, bažnyčios kryžiaus remontui pinigai nebuvo skirti.

Pasak kunigo, bažnyčios kryžiaus remontui pinigai nebuvo skirti.

Gal ir nebūčiau rašęs šio straipsnio, tačiau viena detalė, kurią atskleidė kalbintas Ropkojų bažnyčią aptarnaujantis klebonas privertė šyptelėti ir parašyti. Pasirodo, pasak klebono ,pinigai buvo skirti bažnyčios stogui, instaliacijai pakeisti, kitiems smulkiems remonto darbams, o va štai kryžių laikančiai konstrukcijai sutvarkyti lėšos skirtos nebuvo. Statybininkai apskardino seną medinį balkį nauja skarda, taip atnaujino bažnyčios viršūnės vaizdą. Kai jau remonto darbai buvo baigti, ne-užilgo pro Ropkojus praūžė stiprus vėjas. Jo kryžius ir neatlaikė. Lūžo  apatinė dalis ir jis pavojingai pasviro į šoną. Kryžių laiko tik naujoji skarda. Besilankantys Ropkojų bažnyčioje tikintieji sakė, kad šiuo metu  bažnyčioje skambinti varpą vengiama, greičiausiai baiminamasi dėl kryžiaus griūties.

Reklaminiame lankstinuke parašyta, kad Ropkojų bažnyčioje buvo atliktas kapitalinis remontas. O statybą reglamentuojančiuose dokumentuose sakoma, kad Statinio kapitalinio remonto tikslas – pertvarkyti statinio laikančiąsias konstrukcijas, nekeičiant statinio išorės matmenų – ilgio, pločio, aukščio, skersmens ir pan. Laikoma, kad statinio laikančiosios konstrukcijos pertvarkomos, kai jos stiprinamos, pakeičiamos (dalinai ar visos) to paties ar kito tipo laikančiosiomis konstrukcijomis.

Romos katalikų bažnyčios  8 -asis Dievo įsakymas sako –  Nekalbėk netiesos.

P.S. Būtų labai įdomu pamatyti šio VVG įgyvendinto projekto aiškinamąjį raštą, ar tikrai nebuvo numatyta pinigų kryžiaus laikančiajai konstrukcijai sutvarkyti.

Tai buvo Donato žodis

meslaisvi.lt