Giminaičiai savivaldybės taryboje Pagėgių merui lyg rakštis vienoje vietoje.Atlyginimo didinimo klausimas stringa(video)

Nors valdantieji nubalsavo už atlyginimo didinimą, kompiuteris mano kitaip

Nors valdantieji nubalsavo už atlyginimo didinimą, kompiuteris mano kitaip..

Donatas Jančaras.

Gegužės 14d. Pagėgių savivaldybės posėdžių salėje vyko Tarybos posėdis, kuriame vėl turėjo būti patvirtintas didesnis Pagėgių mero atlyginimas. Tačiau negaliu jums pasakyti, ar pavyko valdantiesiems pakelti V.Komskiui algą ar ne. Kodėl tuojau paaiškinsiu.

Atėjus laikui svarstyti šį klausimą opozicijos lyderis Edgaras Kuturys pranešė, kad opozicija šio klausimo svarstyme kaip ir praeitame posėdyje nedalyvaus. Po šio pranešimo opozicionieriai vieningai paliko posėdžių salę. Tačiau šį kartą valdantieji sumastė kitokius manevrus nei praeitame svarstyme. Jie taip pat visi lyg vienas išėjo iš posėdžių salės. Apsisukę koridoriuje „tvarkiečiai” akimirksniu grįžo į savo vietas. Paskui juos susirinko ir opozicionieriai. Laikinai posėdžio pirmininko vietą užėmęs  Sigitas Stonys pasakė, kad kadangi mero atlyginimo klausimo svarstyme nedalyvavo nei vienas Tarybos narys, todėl šį klausimą teks svarstyt iš esmės t.y. vėl balsuoti nesvarbu ar dalyvaujantys klausimo priėmime Tarybos nariai V.Komskis ir K.Komskis yra įsipainioję į viešų ir privačių interesų konfliktą. Po tokio valdančiųjų triuko opozicija nesutriko, jie vėl paliko posėdžių salę, o jos lyderis Edgaras Kuturys išeidamas priminė valdantiesiems, kad tokie jų „fintai” neišdegs, jei V.Komskis ir K.Komskis liks posėdžių salėje jie pažeis privačius interesus. Tačiau tokie E.Kuturio perspėjimai „tvarkiečių” neišgąsdino, jie nusprendė balsuoti už mero atlyginimo didinimą kartu dalyvaujant ir Komskiams. Taip ir padarė. Visi 12-ka valdančiųjų buvę posėdžių salėje paspaudė mygtuką „Už” Tai matydamas posėdžio pirmininkas Sigitas Stonys nekantriai pranešė, kad šis sprendimas priimtas, tačiau…Pačioje pabaigoje atsitiko dar vienas įdomus momentas. Pagėgių savivaldybės taryba naudojasi elektronine balsavimo sistema, kuri visuomet dideliame monitoriuje posėdžio dalyviams ir stebėtojams parodo kiek narių balsavo „už”, kiek „prieš”, kiek „susilaikė”, o pačioje ekrano apačioje informuoja ar sprendimas priimtas ar ne. Šį kartą atrodo net kompiuteris žinojo, kad didesnio atlyginimo Pagėgių merui tikrai nereikia, jis monitoriuje paskelbė žodį „nėra”.

Po posėdžio E.Kuturys sakė, kad tokie „tvarkiečių” žaidimai atves juos į Valstybinę Tarnybinės Etikos Komisiją. Ar užteks jėgų opozicijai toliau rungtis su V.Komskio atlyginimo didėjimu matysime ateityje, tačiau jau dabar aišku, kad svarstant kai kuriuos klausimus V.Komskiui jo sūnėnas Kęstutis Taryboje bus  lyg rakštis už….lyje. Tą parodysime sekančiuose reportažuose.

Viską aiškiau galite pažiūrėti video medžiagoje:

meslaisvi.lt