Pagėgių pradinė mokykla ir vaikų darželis bus kūrenami durimis, tuo tarpu įstaigų teritorijoje pjaunami medžiai keliauja į komunalinį ūkį.

P1280099

Durys paruoštos keliauti į katilinę

Prasidėjus pavasariui prasidėjo ir pavasariniai darbai. Pagėgių vaikų globos ir pradinės mokyklos teritorijoje pjaunami pavojingi medžiai. Kad jie yra pavojingi nustatė speciali komisija. Sveikintinas valdžios sprendimas juolab kad nupirkto kuro šių įstaigų šildymui šių metų šildymo sezonui neužteko. Tačiau šių nereikalingų medžių panaudoti vaikų globos, vaikų darželio bei pradinės mokyklos katilinės kurui panaudoti greičiausiai nepavyks. Bet tai ne problema. Įrenginėjant Vaikų globos namuose naująjį vaikų lopšelį-darželį buvo demontuota daug senų durų. Visos jos buvo susandėliuotos ir laukė savo likimo. Ta lemtinga diena atėjo. Pasibaigęs krosnių kuras privertė duris panaudoti racionaliai. Visa Pagėgių vaikų globos namų katilinės darbuotojų brigada kovo 25 dieną stojo doroti išmontuotų durų. Jos buvo pjaustomos dalimis, kad tilptų į kūrenimo katilą. Darbo vietoje buvęs direktorės pavaduotojas ūkio reikalams Vytautas Juškevičius paaiškino, kad vaikų globos namai greitai kelsis į naujas patalpas, todėl jie privalo atlaisvinti visas senąsias. Toks vienas sandėlis ir yra užkrautas durimis ir lovomis. Tiesa, lovų į kurą darbininkai nesudoros. Šie seni baldai pasak ūkio dalies vadovo bus panaudoti naujuosiuose vaikų globos namuose.

Pavojingų medžių neutralizavimu globos namų ir pradinės mokyklos teritorijoje užsiėmę Pagėgių komunalinio ūkio darbuotojai. Pasidomėjome komunalinio ūkio Katilinių eksploatacijos meistro Rimo Stungurio, kur planuojama naudoti išpjautus nereikalingus medžius.” Kol kas niekas nėra aišku, šie išpjauti medžiai bus susandėliuoti komunalinio ūkio  teritorijoje, atlikta jų apskaita, o tada jau šis klausimas spręsis”- telefonu kalbėjo R.Stungurys.

Kamtoja lauko baldai

meslaisvi.lt