Plečiamas tyrimas dėl prekybos poveikiu

P1280002Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai kartu su Generalinės prokuratūros prokurorais, tęsdami ikiteisminį tyrimą dėl galimai organizuotos grupės vykdytos prekybos poveikiu stambiu mastu, šiandien atliko dokumentų poėmius Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijoje, valstybinėje įstaigoje „Regitra“ ir kratas 4 bendrovėse. Šie veiksmai atlikti tiriant galimai neskaidrių viešųjų pirkimų, kurių vertė siekia 9 mln. litų (daugiau kaip 2,6 mln. eurų), aplinkybes.

Primename, kad 2014 metų pabaigoje STT pradėjo tyrimą dėl galimai neskaidriai vykdytų viešųjų viešinimo paslaugų pirkimo. Pirminiame bylos tyrimo etape buvo atlikta keliolika kratų penkių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose bei politinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje.

Vėliau, tyrimas buvo praplėstas surinkus duomenų dėl galimai neskaidrių Vidaus reikalų ministerijos 2013–2014 m. daugiau kaip 27 mln. litų (daugiau nei 7,8 mln. eurų) vertės viešojo pirkimo konkurso organizavimo aplinkybių.

Šį STT atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.