Pagėgių savivaldybė kaip ir Džibučio Respublika pakliuvo į tikslinių teritorijų sąrašą, meras tuom džiaugiasi(video)

P1220261

Alvydas Einikis, ištikimiausias mero palydovas

2015 m. vasario 23d. Pagėgių savivaldybės salėje vyko Pagėgių mero metų veiklos ataskaita. Į salę susirinko ištikimiausi V.Komskio sekėjai ir dalis savivaldybės gyventojų. Savo ataskaitą meras pradėjo žodžiais:

” Nenorėjau pasirodyti bailys, todėl atėjau į šį susitikimą, lyg tai turėčiau atsiskaityti..”. Pasirodo bijoti merui iš ties buvo ko. Po trumpos beletristinės kalbos, Pagėgių „vadas” susilaukė daug nepatogių jam klausimų, tačiau beveik nuo kiekvieno jis stengėsi išsisukti, arba teisindavosi, kad tai rinkiminis klausimas. Štai klausiusiam pagėgiškiui A.Raudoniui apie socialinių būstų Pagėgiuose pirkimo skaidrumą, V.Komskis pasiūlė tiesiog kreiptis į prokuratūrą, o susitikime dalyvavusio buvusio Tarybos nario G.Petrausko klausimą pradėjo nagrinėti juridiškai. Viso susitikimo metu, V.Komskis bandė į klausimus atsakyti klausimu. Ilgametė Pagėgių vaikų gydytoja Teresė Šabasevičienė paklausė mero ar jam neatrodo, kad išleistas leidinys apie tarybos veiklos ataskaita yra ne per brangus malonumas pagėgiškiams. Į tai V.Komskis atrėžė: „Gal jūs dalyvaujate rinkimuose?” Klausimui apie žemės sklypus V.Komskis taip pat turėjo standartinį atsakymą:”Į rinkiminius klausimus neatsakinėju”. Romas Jarusevičius domėjosi mero, kas prižiūri statybininkų darbų kokybę. Mero ataskaitoje nurodyta, kad dabartinė valdžia sutvarkė visas savivaldybės bažnyčias, tačiau Ropkojų bažnyčios bokštas yra keistai palinkęs. Šioje vietoje meras susimovė. Jis paaiškino, kad bažnyčios savarankiškai vykdo projektus. Tiksliau patys klebonai rašo projektus ir taip gauna finansavimą per VVG.  Kyla klausimas, kodėl tada meras ataskaitoje už visas sutvarkytas bažnyčias nuopelnus paskyrė sau? Juk  miesto taryba pinigų skyrė tik vienai Pagėgių katalikų bažnyčiai.

Ataskaitoje klebonų nuopelnus valdžia priskyrė sau

Ataskaitoje klebonų nuopelnus valdžia priskyrė sau

Susitikime dalyvavusi jauna mama Asta Šimkuvienė klausė mero, kodėl taip mažai investicijų pasiekia Pagėgių švietimą. Dėl tokio klausimo pagėgiškė taip pat neišvengė mero užgauliojimų. V.Komskis su pasitenkinimu pradėjo: „Oi Asta, tave reiktų daug mokinti…” Tokiu savo elgesiu, meras dar kartą patvirtino, kad eilinius Pagėgių gyventojus jis laiko tiesiog neišmanėliais.

Į mero veiklos ataskaitą turėjo įsitraukti ir Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos direktorius Vaclovas Navickas. Jam reikėjo pateisinti jo vadovaujamoje įstaigoje esančios saunos-baseino paskirtį. Gimnazijos direktorius pasakė, kad  ugdymo įstaigoje būtų naudojama ši pirtis, mokytojai turėtų parašyti programą, tačiau kol kas niekas nesiima tokio darbo. Dėl šios priežasties baseinas ir nefunkcionuoja.

Savo kalboje meras džiaugėsi, kad Pagėgiuose yra daug bedarbių  ir todėl Pagėgių savivaldybė patenka į tikslinę teritoriją. Dėl šios priežasties čia galima vykdyti įvairius projektus, finansuojamus Europos sąjungos. Taip susitikime dalyvavę pagėgiškiai galėjo sužinoti, kad valdant dabartiniams politikams jų miestas atsidūrė teritorijoje, kurioms yra priskiriamos ir tokios valstybės kaip Džibučio Respublika. Daugiau Valstybių pakliūvančių į Tikslines teritorijas galite pažiūrėti ČIA

Šią mero ataskaitą galima būtų pavadinti TV debatų pratęsimu, todėl siūlome jos ištrauką pažiūrėti video medžiagoje:

meslaisvi.lt