Pagėgių savivaldybės seniūnai dirba iš peties, darbo metu platina nepažymėtą partijos reklamą.

WP_20150220_002


Tokį reklaminį komplektą gauna Natkiškių seniūnijos gyventojai

Net du rinkimų pažeidimai vienu metu, taip elgiasi Pagėgių seniūnijų seniūnai platindami agitacinę medžiagą apie vieną iš Pagėgiuose dalyvaujančių rinkimuose partijų. Į meslaisvi redakciją plūsta laiškai ir skambučiai. Žmonės skundžiasi  įgrisusiais Pagėgių kai kurių seniūnijų seniūnais, kurie įkyriai rinkėjams kišą partijos reklamą.Vienas gyventojas atsiuntė net nuotrauką, kurioje matyti jog rinkėjams dalinamuose pavyzdiniuose rinkimų biuleteniuose nenurodyta, kad už jų spausdinimą buvo apmokėta iš partijos sąskaitos. Rinkimų įstatymas draudžia  savivaldybės tarnautojams bet kokia forma užsiimti rinkimine agitaciją, tačiau šiuo atveju seniūnai jo nepaiso. Maža to, jie tą daro darbo metu, tada, kada turėtų užsiimti gyventojų problemų sprendimu. Gyventojams pavyzdiniame rinkimų biuletenyje nurodyta ne tik kurią partiją pasirinkti, bet ir surašyti numeriai, kuriuos rinkimų metu reikėtų surašyti reitingavimo eilutėje.

Neseniai už neteisėtą politikų rėmimą Vyriausioji rinkimų komisija  perspėjo Pagėgių savivaldybės A.Mackaus gimnazijos direktorių V.Navicką.  Jam buvo nurodyta  ateityje taip nesielgti. Atrodo, kad savo kolegos klaidų kiti savivaldybės tarnautojai neįvertino, jie pasirinko kelią, prieštaraujantį Lietuvos Respublikos rinkimų įstatymui.

praėjusiuose Seimo rinkimuose pavyzdiniai rinkimų biuleteniai buvo spausdinami Savivaldybės patalpose

Praėjusiuose Seimo rinkimuose pavyzdiniai rinkimų biuleteniai galimai buvo spausdinami Savivaldybės patalpose

Tokią rinkimų taktiką ši partija naudoja ne pirmą kartą. Praėjusių rinkimų į LR Seimą laikotarpiu liudininkai užfiksavo  didelį pluoštą pavyzdinių rinkimų biuletenių Pagėgių savivaldybės administracijos pastate. Dar visai šilti jie gulėjo šalia savivaldybei priklausančio  spausdintuvo.

vizualinės reklamos stendai

meslaisvi.lt