Į Tauragę iš Vilniaus ir Briuselio atvykę „išminčiai” pamiršo pasiskaityti rinkimų įstatymą(video)

Aukščiausi Lietuvos vadovai bandė pakelti P.Petrošiaus "markę"

Aukščiausi Lietuvos vadovai bandė pakelti P.Petrošiaus (nuotraukoje kairėje) „markę”

Šį straipsnį pradėsime nuo švyturėlių, tiksliau nuo  automobilių  padabintų tokiais švyturėliais. Žybsint mėlyniems blyksniams į Tauragės rajono savivaldybę atriedėjo kandidatas į Tauragės merus dabartinis miesto vadovas Petras Petrošius. Pasinaudoti tokiomis išskirtinėmis  sąlygomis jam suteikė galimybę pats Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius. Vyriausybės vadovas kartu su P.Petrošiumi ir kitais vyriausybės nariais sausio 23 d. atvyko susitikti su Tauragės visuomene. Maža to, į susitikimą atvyko net ir pats Europos parlamento narys Zigmantas Balčytis. Pastarasis  ir leptelėjo susitikimo metu frazę, kuri privertė parašyti šį straipsnį.

„Aš esu Europos parlamento narys, aš atvažiavau paagituoti”- driogstelėjo Z.Balčytis. Akivaizdu, kad tokie Z.Balčyčio žodžiai sudaro išskirtines rinkimų agitacijos sąlygas kandidatui į Tauragės merus P.Petrošiui. Juk eiliniams gyventojams tokio kostiumuoto vyro žodis ir dar iš Euro-parlamento,  gali kovo pirmą dieną lemti pasirinkimą už kokį kandidatą atiduoti savo balsą.

Praėjusiuose Prezidento rinkimuose Socialdemokratų kandidatas į prezidentus Zigmantas Balčytis išsakė nepasitenkinimą, kad perrinkimo siekianti prezidentė Dalia Grybauskaitė naudojasi administraciniais resursais ir taip nevisiškai laikosi Lietuvos įstatymų

„Aš, kaip politikas, suprantantis įstatymo raidę, tikrai savo politinę kampaniją vedu skaidriai, atsakingai. Esu tą minėjęs ir pateikęs įrodymus VRK. O mano konkurentė D. Grybauskaitė iš tikrųjų naudojasi administraciniais resursais“, – viešėdamas DELFI interneto konferencijoje sakė Z. Balčytis.

Vyrų juodais drabužiais susitikime su gyventojais P.Petrošius atliko vedančiojo vaidmenį, todėl galima manyti, kad šis kandidatas tauragiškiams pats nieko pasakyti neturi, todėl ir pasikvietė „išminčius” iš Vilniaus ir Briuselio. O tie „išminčiai” pasirodo pamiršo pasiskaityti rinkimų į savivaldybės tarybas įstatymą, kurio 51 straipsnis sako, kad bet kam draudžiama naudotis tarnybine padėtimi valstybės ar savivaldybių institucijose, įstaigose ar organizacijose vykdant rinkimų agitaciją, pavesti tai daryti kitiems asmenims ar kaip nors kitaip naudojantis tarnybine padėtimi bandyti paveikti rinkėjų valią. Valstybės, savivaldybių pareigūnams ir valstybės tarnautojams draudžiama naudotis tarnybine padėtimi – sudaryti sau, partijai ar iškeltam į savivaldybės tarybos narius – merus kandidatui išskirtines rinkimų agitacijos sąlygas. Šį straipsnį pažeidę asmenys atsako įstatymų nustatyta tvarka.

Prie P.Petrošiaus liaupsinimų prisidėjo ir pats Teisingumo ministras Juozas Bernatonis. Asmuo, kuris kaip niekas kitas visiems Lietuvos gyventojams turėtų rodyti teisingumo kryptį, šį kartą slystelėjo ant įstatymų „ledo”, kuris pasirodo yra labai slidus.

Vargšų bėdų svečiai klausytis nenorėjo

Vargšų bėdų svečiai klausytis nenorėjo

Susitikime dalyvavo ir susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius. Jo kalbos buvo  apie Tauragės žvyrkelius ir kaip jų greitai neliks.
Stebint renginį iš šalies susidarė įspūdis, kad  sausio 23 dieną Tauragėje vyko kandidato į Tauragės merus Petro Petrošiaus „reanimacijos” kampanija. Buvo daug gelbėtojų, kurie tvirtino, kad dabartinis Tauragės vadovas yra pajėgus užimti mero kėdę ir artimiausius keturis metus.

meslaisvi.lt