Į Pagėgių policijos ataskaitą visuomenei susirinko daug daug policijos ir kitokių valstybės pareigūnų

P1220148

Kultūros centro salėje savo vadovo įdėmiai klausėsi pavaldiniai

Pagėgių Kultūros Centre sausio 22 dieną vyko Pagėgių policijos komisariato metų veiklos ataskaita visuomenei. Ją pristatė  viršininkas Artūras Mikalauskas . Tačiau eilinės visuomenės, kurią gina , saugo ir padeda policija, šiame renginyje nė kvapo nebuvo. Susirinko dauguma Pagėgių policijos komisariato darbuotojų, atvyko pasienio Tarnybos pareigūnai, Tauragės vyriausias prokuroras, Tauragės teismo pirmininkė, svečiai  iš policijos departamento, Pagėgių savivaldybės įstaigų vadovai ir darbuotojai, Pagėgių meras ir keturi Pagėgių savivaldybės Tarybos nariai.

Po gražių pasisakymų, kuriuos lydėjo lyrinė muzika, buvo apdovanoti geriausieji iš geriausiųjų apie kuriuos turbūt galėsite pasiskaityti Pagėgių savivaldybės svetainėje pagegiai.lt .Paminėsime gal vieną. Geriausiu Pagėgių policijos pagalbininku buvo pripažintas Pagėgių Šaulių vadas Algirdas Saročka.

Žiūrint iš šalies, tokia policijos veiklos ataskaita priminė gūdžius senus laikus, kuomet  gyvenome „pakazuchos” pančiuose.

Pabaigoje, po visų gražių kalbų Pagėgių policijos viršininkas vis dėl to  sulaukė ir klausimų. Vienas buvo labai paprastas. Kodėl policijos viršininko nuomone į renginį neatėjo nei vienas asmuo nedirbantis savivaldybės ar valstybės įstaigoje? Į tai A.Mikalauskas atsakė trumpai.”Apie renginį buvo informuota, o gyventojai patys apsisprendžia eiti, ar ne klausytis policijos darbo veiklos rezultatų”

Renginyje buvęs Pagėgių savivaldybės tarybos narys, kandidatas į Pagėgių merus Petras Ubartas ragino policininkus prižiūrėti, kad artėjantys savivaldos rinkimai įvyktų kuo skaidriau. A.Mikalauskas atsakė, kad rinkimų skaidrumu visų pirma turi rūpintis pačios rinkimuose dalyvaujančios partijos.

Viena iš įdomesnių renginio vietų buvo, kuomet išklausęs visus pasisakiusius,susitikime dalyvavęs Pagėgių Tarybos narys Remigijus Kelneris prabilo poezijos kalba, tačiau apie tai kitame reportaže.

meslaisvi.lt