Painiava dėl dalinamo puodelio- „tvarkiečiai” reikalauja paneigimo, VRK nuomone abi pusės teisios

Į tokį puodelį prisipylus kavos išryškėja partijos simbolis

Ginčas įvyko dėl šio puodelio dalinimo

Po išspausdinto straipsnio apie Partijos Tvarka ir Teisingumas Pagėgių skyriaus nario Algirdo Saročkos parašų rinkimo metu dalinamus puodelius, meslaisvi redakcija sulaukė šios partijos rinkimų atstovo skundo. Jame nurodoma, kad skelbiama straipsnyje informacija žeidžia partijos Tvarka ir Teisingumas dalykinę reputaciją. „Tvarkiečiai” savo nuomonę grindžia tuo, kad šiais metais propaguoti savo kandidatams partijoms  buvo leista dalinti mažareikšmius daiktus rinkėjams, kuriuos partijos deklaravo VRK. Puodelis, kurį  dalina A.Saročka tokių daiktų sąraše yra, todėl jo dalinimas negali būti traktuojamas kaip rinkėjų papirkimas.

Meslaisvi redaktorius Donatas Jančaras mano kitaip. Savivaldybių Tarybų rinkimų įstatyme yra straipsnis, kuris nurodo kad renkant rinkėjų parašus, draudžiama papirkti rinkėjus, atsilyginti ar žadėti atsilyginti už rinkėjo parašą, naudoti psichologinį ar kitokį smurtą ar kitaip paveikti rinkėjo valią pasirašyti ar nepasirašyti parašų rinkimo lape.

Kad išspręsti šį susidariusį ginčą D.Jančaras kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją, kurios atstovė Lina PETRONIENĖ  po ilgų diskusijų sutiko, kad šioje istorijoje teisios abi pusės. „Žiūrint kokiu būdu pasirašančiam buvo įteiktas puodelis. Ar prieš pasirašymą, ar po, pasirašantysis pasirašymo metu galėjo matyti puodelį ar ne, daug plonybių, kurias įrodyti turbūt būtu sunku”-telefonu kalbėjo VRK atstovė. Visą pokalbį galite paklausyti žemiau esančiame faile.

Pabaigoje galima daryti išvadą, kas ši istorija tikra painiava ir parašų rinkėjams, ir pasirašantiems ir pačiai Vyriausiajai rinkimų komisijai.

meslaisvi.lt